Διαβάστε επίσης
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

facebook_icon

Σύνδεση στο forum



climax

Αναζήτηση
Χρήστες
Έχουμε 52 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αρχική Νέα και εκδηλώσεις Δρώμενα MAZI Εκδήλωση: Οι ομάδες αυτοβοήθειας και το στίγμα της ψυχικής ασθένειας.

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 18:00, το ΜΑΖΙ πραγματοποιήσε την πρώτη του δημόσια εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του UINDY, Athens, Μάρκου Αυρηλίου 5, στην Πλάκα. Η εκδήλωση είχε σκοπό την γνωριμία του ΜΑΖΙ με το ευρύ κοινό, την βασική πληροφόρηση για τις ομάδες αυτοβοήθειας και την φιλοσοφία τους και την καταπολέμηση του στίγματος της ψυχικής ασθένειας.

Στην εκδήλωση μίλησαν:

Η κα Αγγελική Μενεδιάτου (Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία, Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του ΔΣ του ΜΑΖΙ) παρουσίασε αρχικά το σωματείο (στόχοι, βασικές αρχές) και στην συνέχεια τις Ομάδες Αυτοβοήθειας του ΜΑΖΙ: τι είναι (και τι δεν είναι), ποιες είναι οι βασικές αρχές στις οποίες στηρίζονται, ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες λειτουργίας τους, τι προσφέρουν στους συμμετέχοντες και ποιοι είναι οι μύθοι που μπορούν να αποτρέψουν κάποιον να συμμετέχει.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση εδώ (.ppt αρχείο).

Η κα Βασιλική Σίμογλου μίλησε για την μελαχολία και την τέχνη. Η Βασιλική Σίμογλου είναι κλινική ψυχολόγος ψυχαναλυτικού προσανατολισμού. Eίναι υποψήφια διδάκτωρ της Διδακτορικής Σχολής Ερευνών στην Ψυχανάλυση και την Ψυχοπαθολογία του Πανεπιστημίου Paris Diderot – Παρίσι 7, στο Παρίσι. Διδάσκει Ψυχολογία στο Παράρτημα Αθηνών του University of Indianapolis και εργάζεται ως ψυχολόγος στη Μονάδα Γυναικολογίας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης EmBIO Medical Center.

Μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία της κας Σίμογλου εδώ (.doc αρχείο)

Επίσημος προσκεκλημένος μας ήταν ο βραβευμένος συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, ο οποίος μίλησε για την προσωπική του εμπειρία με την κατάθλιψη.

Ο Αύγουστος Κορτώ – λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Πέτρου Χατζόπουλου – γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979. Έχει γράψει 13 βιβλία για ενήλικες και 9 βιβλία για παιδιά, εκ των οποίων το "Η εξαφάνιση της Ντόροθυ Σνοτ" διακρίθηκε με το Α' Κρατικό βραβείο 2004. Έχει υπογράψει 30 λογοτεχνικές μεταφράσεις καθώς επίσης το σενάριο και την μουσική της ταινίας "Τεστοστερόνη", η οποία βραβεύτηκε με Γ' βραβείο Φεστιβάλ Κιν/γράφου Θεσσαλονίκης το 2004.

Μπορείτε να διαβάσετε ένα σχετικό κείμενο του εδώ και να παρακολουθήσετε παλαιότερη (2007) συνέντευξη του στην Εύη Κυριακοπούλου στην εκπομπή "Η ζωή είναι αλλού" εδώ.

Στο τέλος των ομιλιών, δόθηκε στον κο Αύγουστο Κορτώ αναμνηστική πλακέτα ανακήρυξης του σε επίτιμο μέλος του ΜΑΖΙ.

2.11.2011_12.11.2011_2

2_11_2011_4

2_11_2011_3

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή για το κοινό και ακολούθησε μικρή δεξίωση που μας έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να συζητήσουμε. Χορηγοί της δεξίωσης ήταν η Pizza Fan και το Κτήμα Ρεπάνη.

Σημείωση: Οι 2 πρώτες φωτογραφίες είναι του κου Νικόλα Σκορδίλη. Οι επόμενες δύο είναι του εθελοντή φωτογράφου Γκαραγκάνη Βασίλη. Τους ευχαριστούμε!

Η εκδήλωση παραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του UINDY, Athens.

 
 
UINDY