Διαβάστε επίσης
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

climax

Αρχική Προτάσεις Ημερίδες, σεμινάρια, ομιλίες "Η ζωή σαν θέατρο": Σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης σε κλειστή ομάδα

Παρέχεται έκπτωση 10% για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του ΜΑΖΙ. (πληροφορίες για την διαδικασία εγγραφής στο ΜΑΖΙ και την καταβολή ετήσιας εγγραφής εδώ)

Θεατρική Πρακτική

http://www.kifisias178.gr/site/entries/?id=371 

Το Σωματείο Διαδραστικού Θεάτρου διοργανώνει μαθήματα Θεατρικής Πρακτικής με στόχο την εξοικείωση ανθρώπων χωρίς προηγούμενη εμπειρία, με τον θεατρικό τρόπο έκφρασης. Τα μαθήματα διαρκούν 3 μήνες, καλύπτονται σε 12 συναντήσεις και ολοκληρώνονται με τη παρουσίαση μίας παράστασης. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων o κάθε συμμετέχων μπαίνει σε όλα τα στάδια της διαδικασίας που περνάει ένας ηθοποιός προκειμένου να ενσαρκώσει έναν ήρωα. Ως μελλοντικός ηθοποιός θα μάθει να χρησιμοποιεί την κίνηση και την ομιλία ως τρόπο απόδοσης του ψυχισμού, της ψυχολογίας και της συναισθηματικής διάστασης του ήρωά του, όπως ακριβώς μέσα σε ένα θεατρικό έργο.

Ενότητα πρώτη: Παίζοντας με το σώμα

Πώς χρησιμοποιείται το σώμα ως μέσο έκφρασης μέσα από κινησιολογικούς αυτοσχεδιασμούς, θεατρικό κολάζ και παιχνίδια επικοινωνίας.

Ενότητα δεύτερη: Παίζοντας με το λόγο

Πώς χρησιμοποιείται ο λόγος ως μέσο έκφρασης μέσα από λεκτικούς αυτοσχεδιασμούς με αφετηρία ερεθίσματα που προέρχονται από μύθους, παραμύθια και ποιήματα.

Ενότητα τρίτη: Μπαίνοντας στον ρόλο

Η ανάλυση του θεατρικού έργου, η εκμάθηση μονολόγων, οι αυτοσχεδιασμοί πάνω στο ρόλο. Όλες οι χρήσιμες τεχνικές που στοχεύουν στην ενσάρκωση του ήρωα που ο κάθε συμμετέχων επιλέγει.

Ο κύκλος των μαθημάτων κλείνει με μία μικρή παράσταση στην οποία οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν σε φίλους το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Για την καλύτερη προετοιμασία της παράστασης θα πραγματοποιηθούν πρόβες, οι οποίες είναι εκτός των προγραμματισμένων μαθημάτων, αλλά συμπεριλαμβάνονται στο κόστος συμμετοχής.

Η κάθε ενότητα μπορεί να παρακολουθηθεί αυτόνομα. Το κόστος της είναι 60 ευρώ, αλλά στην περίπτωση προπληρωμής το ποσό και για τις τρεις ενότητες είναι 150 ευρώ.

Παρέχεται έκπτωση 10% για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του ΜΑΖΙ.

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε είτε τηλεφωνικά στο 210 6710593, είτε ηλεκτρονικά στο o.antonaropoulou@kifisias178.gr