Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Μαγειρέματα

Μαγειρέματα 09 Ιαν 2011 22:35 #224

  • Βασίλης
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πλατινένιος Boarder
  • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
  • Δημοσιεύσεις: 893
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
  • Κάρμα: 22
στο θεματάκι αυτό θα ανεβάζουμε τι φαγάκι ή γλυκάκι φτιάξαμε σήμερα όπως και τη συνταγή του και αν μπορούμε το φωτογραφίζουμε κιόλας!:woohoo:

 .JPG


τη σαλάτα αυτή τη βρήκα στο youtube και την ανέβασα στις συνταγές της παρέας. είναι εντελώς και απολύτως νόστιμη. δοκιμάστε την!

www.sintagespareas.gr/sintages/elliniki-...rini-rizosalata.html
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Μαγειρέματα 11 Ιαν 2011 08:19 #248

  • Βασίλης
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πλατινένιος Boarder
  • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
  • Δημοσιεύσεις: 893
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
  • Κάρμα: 22


αυτά τα σταφιδόψωμα είναι πεντανόστιμα!!!

www.sintagespareas.gr/sintages/stafidopsomo-nistisimo.html
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Τελευταία διόρθωση: 11 Ιαν 2011 08:26 από Βασίλης.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Μαγειρέματα 12 Ιαν 2011 09:49 #261

  • Βασίλης
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πλατινένιος Boarder
  • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
  • Δημοσιεύσεις: 893
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
  • Κάρμα: 22
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Μαγειρέματα 17 Ιαν 2011 08:11 #314

  • Βασίλης
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πλατινένιος Boarder
  • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
  • Δημοσιεύσεις: 893
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
  • Κάρμα: 22
P8131695.JPG

www.sintagespareas.gr/sintages/pantespani.html
www.sintagespareas.gr/sintages/i-teleia-santigi.html
www.sintagespareas.gr/sintages/krema-zaxaroplastikis-2.html

1. κόβουμε το παντεσπάνι σε ίσους πάτους για τις πάστες μας.
2. μια στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής.
3. απλώνουμε γύρω γύρω τη σαντιγύ
4. και στο τέλος, ρίχνουμε το ινδοκάρυδο.
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Τελευταία διόρθωση: 17 Ιαν 2011 08:19 από Βασίλης.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Μαγειρέματα 18 Ιαν 2011 04:53 #324

  • dimitris
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της dimitris
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Κατώτερος Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 30
  • Κάρμα: 2
Τσιπουρες Μοναστηριακες.

2 τσιπουρες μετριομεγαλες
Πατάτες κομενες σε κυβους σαν να τις βάζαμε στο φούρνο.
Σκόρδο περίπου 4 σκέλιδες.
Ενα ποτήρι του κρασιού λευκό Σαββατιανο όσο πιο γλυκό γίνεται.
Φρεσκοτριμενο αλάτι
Φρεσκοτριμενο μίγμα πιπεριων και κολιανδρου
Ρίγανη

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαριζουμε τις πατάτες για περίπου 5 λεπτά σε λίγο ελαιόλαδο.
Λιωνουμε τα σκορδα να τσιγαριστουν μαζι. Προς το τέλος του τσιγαρισματος ρίχνουμε και την ρίγανη να βγάλει τα αρώματα της. Σβυνουμε με το κρασί και αφήνουμε να φύγει το αλκοόλ και να μείνει η γεύση. Στο τέλος ρίχνουμε και τον χυμό απο ενα λεμόνι για να ανεβάσουμε την οξύτητα. Αφήνουμε λίγο να αναμιχθουν οι γεύσεις και ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστουν καλα οι πατάτες. Χαμηλωνουμε την φωτιά λίγο κάτω απο την μέση και σκεπαζουμε την κατσαρόλα για να σιγοβρασουν οι πατάτες.
Σε περίπου μισή ώρα με 3 τέταρτα είναι σχεδόν έτοιμες. Δέκα λεπτά πριν τις βγάλουμε ξαπλωνουμε τις αλατοπιπερωμενες τσιπουρες επάνω στις πατάτες. Προσοχή δεν ανακατεβουμε καθόλου αφού βάλουμε τις τσιπουρες στην κατσαρόλα. Σε δέκα το πολυ λεπτά τα ψάρια είναι έτοιμα.
Σερβίρεται ζεστό με φρεσκοτριμενο μίγμα πιπεριων και κολιανδρου.

Καλή ορεξη
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Μαγειρέματα 19 Ιαν 2011 01:54 #329

  • dimitris
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της dimitris
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Κατώτερος Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 30
  • Κάρμα: 2
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ AL PESTO

Φρέσκα καλαμάρια (όσα θέλουμε)
Αλάτι φρεσκοτριμμένο
Μίγμα πιπεριών και κόλιανδρου φρεσκοτριμμένο.

Για την σάλτσα AL PESTO

Ένα ματσάκι Βασιλικό.
Κουκουνάρια
Παρμεζάνα
Λάδι
Σκόρδο όσο αντέχουμε (στην συγκεκριμένη σάλτσα θέλει λίγο όχι πολύ, κανά δυο άντε τρεις σκελίδες )


Σάλτσα

Βάζουμε τα κουκουνάρια μαζί με το σκόρδο στον blender μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτουμε και την παρμεζάνα και τρίβουμε ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και τον βασιλικό, τον οποίο έχουμε πλύνει καλά και έχουμε κρατήσει μόνο τα φύλα. Δουλεύουμε το blender μέχρι να μας γίνει το μίγμα σαν αλοιφή. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα τι μας λείπει. Το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί από το πολύ γύρισμα.

Τα καλαμάρια.

Ανοίγουμε τα καλαμάρια στην μέση και τα ξεκοιλιάζουμε. Τα καθαρίζουμε καλά και τα ξεπετσιάζουμε να μην μείνει το σάλιο τους επάνω στο δέρμα. Κρατάμε μόνο το σώμα και τα πτερύγια (τα πλοκάμια μπορούμε απλά να τα τηγανίσουμε και να τα έχουμε για μεζεδάκι που θα συνοδεύει το κρασί μας όση ώρα εμείς ασχολούμαστε με το φαγητό μας). Αφού τα πλύνουμε καλά τότε τα βάζουμε επάνω στο ξύλο κοπής και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες κατά μήκος (julienne). Όταν είμαστε έτοιμοι να ξενοπλένουμε και τα βάζουμε σε μία πετσέτα να στεγνώσουν πολύ καλά. Το μυστικό είναι να μην έχουν καθόλου νερά επάνω τους.

Βάζουμε στο μάτι ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε λίγο λάδι (προσοχή να είναι λίγο γιατί θα βγάλει και η σάλτσα το δικό της). Τρίβουμε και λίγο αλάτι μέσα στο τηγάνι και περιμένουμε να κάψει καλά. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τα καλαμάρια μέσα και δεν τα αφήνουμε σε ησυχία. Τα γυρνάμε συνέχεια για να μην καούν. Από την ώρα που θα μπουν στο τηγάνι δεν θέλουν περισσότερο από 1 λεπτό για να γίνουν. Μη τα αφήσετε περισσότερο θα σκληρύνουν. Στο λεπτό επάνω σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί λευκό ξυρό και τα γυρνάμε ξανά μέχρι να φύγει το αλκοόλ. Παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας από την σάλτσα AL PESTO και το ρίχνουμε μέσα. Τα γυρνάμε πάλι καλά μέχρι η σάλτσα να φτάσει σε όλα τα καλαμάρια. Σε το πολύ 20 δεύτερα πρέπει να τα βγάλουμε γιατί η σάλτσα θα βγάλει όλο της το λάδι και θα γίνει πολύ βαρύ το φαγητό.
Το φαγητό είναι έτοιμο. Σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες, φρεσκοτυμμένο πιπέρι και λευκό καρί.

Καλή όρεξη.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Μαγειρέματα 19 Ιαν 2011 03:07 #330

  • Βασίλης
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πλατινένιος Boarder
  • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
  • Δημοσιεύσεις: 893
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
  • Κάρμα: 22
Α, αυτά τα καλαμάρια θα τα δοκιμάσω!
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Μαγειρέματα 21 Ιαν 2011 05:20 #338

  • dimitris
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της dimitris
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Κατώτερος Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 30
  • Κάρμα: 2
Βασίλη κανόνισε το και ενημέρωσε με να έρθω για ενα δοκιμαστικό γύρο.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Μαγειρέματα 21 Ιαν 2011 09:39 #343

  • Βασίλης
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πλατινένιος Boarder
  • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
  • Δημοσιεύσεις: 893
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
  • Κάρμα: 22
μπήκαν στο πρόγραμμα για το σάββατο!
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Μαγειρέματα 21 Ιαν 2011 10:37 #346

  • Βασίλης
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πλατινένιος Boarder
  • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
  • Δημοσιεύσεις: 893
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
  • Κάρμα: 22

Το συνημμένο αρχείο .JPG δε βρέθηκε



www.sintagespareas.gr/sintages/psomi-xor...moma-sti-gastra.html

και σιγά μη ξαναγοράσετε ψωμί!
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Τελευταία διόρθωση: 21 Ιαν 2011 10:38 από Βασίλης.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Μαγειρέματα 21 Ιαν 2011 14:39 #354

  • dimitris
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της dimitris
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Κατώτερος Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 30
  • Κάρμα: 2
Τι ώρα να είμαι εκει;;;
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Μαγειρέματα 21 Ιαν 2011 18:23 #358

  • Βασίλης
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πλατινένιος Boarder
  • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
  • Δημοσιεύσεις: 893
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
  • Κάρμα: 22
από νωρίς! χρειάζομαι βοηθό...B)
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Μαγειρέματα 22 Ιαν 2011 22:40 #369

  • Βασίλης
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πλατινένιος Boarder
  • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
  • Δημοσιεύσεις: 893
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
  • Κάρμα: 22
0000.jpg


το πιάτο σου δημήτρη!!
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Μαγειρέματα 24 Ιαν 2011 21:47 #375

  • dimitris
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της dimitris
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Κατώτερος Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 30
  • Κάρμα: 2
Πολύ καλή προσπάθεια Βασίλη.
θα σου το μαγειρέψω εγώ και θα δεις πως είναι και θα συγκρύνεισ τισ γεύσεις.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Μαγειρέματα 03 Ιουν 2011 04:57 #915

  • katerina
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της katerina
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Φρέσκος Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Κάρμα: 0
Βασίλης έγραψε:


αυτά τα σταφιδόψωμα είναι πεντανόστιμα!!!

www.sintagespareas.gr/sintages/stafidopsomo-nistisimo.html
EMENA GIATI MOU FENONTE KAMENA???????????
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.327 δευτερόλεπτα