Αρχική Forum ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ 1η Δεκέμβρη HIV και στίγμα
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: 1η Δεκέμβρη HIV και στίγμα

1η Δεκέμβρη HIV και στίγμα 01 Δεκ 2011 21:55 #1993

  • Τρυποκάρυδος
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Τρυποκάρυδος
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Κατώτερος Boarder
  • Γειά σας είμαι δυσθυμικός
  • Δημοσιεύσεις: 33
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
  • Κάρμα: 2
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (ΩΡΑ: 12.00 μ.μ)
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΙΑΝΟΣ (ΣΤΑΔΙΟΥ 24 – ΑΘΗΝΑ)

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΕΞΕΤΑΣΗ: το δικό μας μότο ζωής!»



Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις PRAKSIS και ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ συνδιοργανώνουν την καμπάνια πανελλαδικής εμβέλειας με απώτερο στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση.

Η εκστρατεία αυτή θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα. Μπορεί και να σας προβληματίσει. Το σίγουρο όμως είναι πως θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον! Πρόκειται για μία καμπάνια ενημέρωσης για το H.I.V./ AIDS, που βασικό στόχο έχει την προσέγγιση όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων – ακόμη και όσων νομίζουν ότι το θέμα δεν τους αφορά.





Με κεντρικό μήνυμα «Ενημέρωση Προφύλαξη Εξέταση: το δικό μας μότο ζωής», η συγκεκριμένη καμπάνια εστιάζει με δυναμικό τρόπο, τόσο στην απαραίτητη χρήση του προφυλακτικού, όσο και στην εξέταση του γενικού πληθυσμού σε τακτά χρονικά διαστήματα, αναδεικνύοντας τη σημασία της ατομικής ευθύνης του καθενός ξεχωριστά στον περιορισμό της λοίμωξης, αλλά και κάνει δυναμικές αναφορές στην καταπολέμηση του κοινωνικού στιγματισμού και των πάσης φύσεως περιθωριοποιήσεων των οροθετικών ατόμων.

Η καμπάνια κινείται στους εξής άξονες:
 πρόληψη – προφύλαξη
 προτροπή για εξέταση και εξέταση (με το πρόγραμμα της PRAKSIS – Πάρε – φόρα – εξετάσου/ Rapid Test /τεστ με το σάλιο όπου το αποτέλεσμα βγαίνει σε 20 λεπτά)
 καταπολέμηση κοινωνικού στίγματος
 προώθηση του εθελοντισμού
 συνέργια και υποστήριξη φορέων που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον HIV ή/και με τις ομάδες στόχευσης της καμπάνιας
 εντοπισμός και στοχευόμενες δράσεις σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού (ευπαθείς κοινωνικά ομάδες – ομάδες υψηλού κινδύνου) όπως: γενικός πληθυσμός (ηλικίες 15 – 35 ετών), μαθητές λυκείου, MSM – men having sex with men (άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες), μετανάστες (νόμιμοι και χωρίς χαρτιά), θύματα διεθνικής σωματεμπορίας, άτομα με αναπηρίες (άτομα με προβλήματα ακοής και προβλήματα όρασης), IDUs / ΧΕΝ (χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών).

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η εκστρατεία απευθύνεται τόσο στον γηγενή όσο και τον μεταναστευτικό πληθυσμό. Και για αυτό το λόγο, το ενημερωτικό υλικό, τα ραδιοφωνικά μηνύματα, καθώς και τα τηλεοπτικά σποτ είναι σε 12 γλώσσες, αλλά και προσαρμοστεί για άτομα με αναπηρίες (το ενημερωτικό φυλλάδιο έχει αποδοθεί στη γραφή Braille για τα άτομα με μειωμένη όραση και τυφλούς, το σποτ είναι προσαρμοσμένο στη νοηματική γλώσσα).

Πλήθος εθελοντών ανώνυμων και διασήμων φωτογραφήθηκαν και πρωταγωνίστησαν για να ενισχύσουν τα μηνύματα ενημέρωσης – πρόληψης και εξέτασης γύρω από τον ιό Hiv-Aids, καθώς και της καταπολέμησης του κοινωνικού στιγματισμού.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και δρώμενα ευαισθητοποίησης, πληροφόρησης και εκπαίδευσης, που απευθύνονται τόσο στον ελληνικό όσο και στο μεταναστευτικό πληθυσμό (περιγράφονται παρακάτω).

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ – ΧΟΡΗΓΟΙ – ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ
Η καμπάνια υλοποιείται υπό την αιγίδα του: ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) και
με τη συνεργασία των: Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑΘΗΝΑ ΥΓΕΙΑ – Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης & Αγωγής Υγείας – ΟΚΑΝΑ, καθώς και
την υποστήριξη των: ΔΡΩ, Φάρος Τυφλών, Γιατροί του Κόσμου , Ιατρική Παρέμβαση.

Χορηγοί της καμπάνιας είναι οι εταιρείες: Gilead, Abbott, The Body Shop, Msd.
Τα προφυλακτικά που διακινούνται σε όλη την Ελλάδα μέσα σε ειδικά κατασκευασμένη θήκη/ συσκευασία (όπου παρέχεται και ειδική ενημέρωση, καθώς και πληροφόρηση για το που να απευθυνθεί κάποιος για να κάνει την εξέταση) είναι αποκλειστική κατασκευή και χορηγία της εταιρείας Durex.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι: Mega, Mtv, Le Spot Productions, Odeon, Positive, Fagazine, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΙΑΝΟΣ, GayWorld.gr, Gitv.gr, Ροζ Καφενείο, Leon & Partners Advertizing.

ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ
Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για το 2011, μέχρι και την 31η Οκτωβρίου του 2011, έχουν καταγραφεί 11.340 περιστατικά HIV λοίμωξης. Από το σύνολο των ατόμων αυτών, 3.235 έχουν εμφανίσει AIDS και 5.500 βρίσκονται υπό αντιρετροϊκή θεραπεία, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται στους 2.152.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πορεία της λοίμωξης παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία μετά το 2002, όπου ενώ ο αριθμός των περιπτώσεων HIV λοίμωξης που δηλώθηκαν στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, εκείνη την χρονιά, ήταν 3,6 περιπτώσεις ανά 100.000 πληθυσμού, το 2008 ο αντίστοιχος αριθμός έφθασε τις 5,8 περιπτώσεις. Και τα πράγματα χειροτερεύουν το 2011, όπου καταγράφεται μία εντυπωσιακή άνοδος με 7,1 περιστατικά HIV λοίμωξης ανά 100.000 πληθυσμού, το πρώτο δεκάμηνο της χρονιάς.

Ειδικότερα, όπως μας λέει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2011, δηλώθηκαν στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ 803 περιπτώσεις HIV λοίμωξης, εκ των οποίων οι 686 (85,43%) αφορούσαν σε άνδρες και οι 117 (14,57%) σε γυναίκες. Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, η αύξηση το 2011 ανέρχεται στο 52,7%. Όσον αφορά στον πιθανότερο τρόπο μετάδοσης του HIV, ο μεγαλύτερος αριθμός περιστατικών καταγράφηκε, όπως συνήθως, στην ομάδα των ανδρών που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες (MSM).

Επιπλέον, η επίπτωση της λοίμωξης στον πληθυσμό των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών ανέβηκε κατακόρυφα, την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2011, όπου δηλώθηκαν 190 περιπτώσεις HIV λοίμωξης σε χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών, αριθμός ο οποίος αποτελεί σχεδόν το 1/4 (23,66%) των δηλωθέντων περιστατικών της συγκεκριμένης περιόδου.

Συγκριτικά με το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2010, όπου ο αριθμός HIV λοιμώξεων στους ΧΕΝ ήταν μικρός (2,66%), η αύξηση το 2011 είναι περίπου 1.250%. Η μεγάλη πλειοψηφία των ΧΕΝ αφορά άνδρες (81,58%). Περίπου 1 στις 4 γυναίκες ΧΕΝ που δηλώθηκαν ως HIV+ το 2011, ήταν ηλικίας μικρότερης των 25 ετών.

Συμπερασματικά, είναι φανερό ότι παρά τις προσπάθειες των υγειονομικών φορέων της χώρας, η μετάδοση του HIV συνεχίζεται με αυξητικούς ρυθμούς. Η τρέχουσα εικόνα είναι ενδεικτική, καθώς το πρώτο δεκάμηνο του 2011, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, η αύξηση ξεπερνάει το 50% και σε μεγάλο βαθμό (63%) αποδίδεται στους ΧΕΝ. Τέλος, οι συνεχείς αυξητικές τάσεις και η αλλαγή των χαρακτηριστικών της επιδημίας, καθιστούν αναγκαία την επαγρύπνηση των φορέων δημόσιας υγείας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (12.00) - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS
Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος ο κεντρικός πυρήνας της καμπάνιας για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS είναι η Συνέντευξη Τύπου, η οποία διοργανώνεται στο βιβλιοπωλείο Ιανός στο κέντρο της Αθήνας.
Θα συζητηθούν θέματα για την κατάσταση και τα νέα δεδομένα για τον HIV στην Ελλάδα, σχολιασμός και κριτική προσέγγιση ειδικά με την παρούσα οικονομική κατάσταση στη χώρα μας.

Τη συνέντευξη θα συντονίσει ο Μαρκουλάκης Κωνσταντίνος, Ηθοποιός
Θα τοποθετηθούν οι:
 Αντύπας Τζανέτος, Πρόεδρος Δ.Σ. Μ.Κ.Ο. PRAKSIS
 Βαλλιανάτος Γρηγόρης, Συντονιστής Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου για το AIDS
 Βότσης Παναγιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Μ.Κ.Ο. ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ

FREE HUGS – ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ
 Λίγο μετά την αναμενόμενη Συνέντευξη Τύπου στο Βιβλιοπωλείο Ιανός, στελέχη, εθελοντές, επώνυμοι και μη, όποιος το επιθυμεί... στην Πλατεία Κοραή για τις καθιερωμένες πλέον Δωρεάν Αγκαλιές.

 Ταυτόχρονα, την ίδια ώρα free hugs σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στα THE BODY SHOP (εθελοντές PRAKSIS και εργαζόμενοι καταστημάτων) σε
 Ερμού, Κολωνάκι, Γλυφάδα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά (από 12.00 και μετά) και
 στην Κηφισιά το απόγευμα από τις 18.00 και μετά.

Ελάτε να αγκαλιαστούμε και να στείλουμε στον υπόλοιπο κόσμο μηνύματα όπως: ότι ο Hiv δε μεταδίδεται με την κοινωνική επαφή ή ότι οι οροθετικοί χρειάζονται πρωτίστως και πάνω απ’ όλα την στοργή και την συμπαράστασή μας.

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αφού αγκαλιαστούμε, όλοι μαζί θα σαρώσουμε με ήχους τους δρόμους της Αθήνας, ώστε να ξεκινήσει η καθιερωμένη μας πορεία, όπου θα μοιράζουμε το ενημερωτικό μας υλικό και προφυλακτικά σε όλο τον κόσμο. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μία μικρή λαοθάλασσα ενημέρωσης.

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΗΣ PRAKSIS
Και πάλι θα συναντήσετε ένα van (Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης HIV) στο Ζάππειο, στο Πεδίο του Άρεως ή έξω από σάουνες, με τα λογότυπα της PRAKSIS.

Μη διστάσετε να το επισκεφθείτε. Θα είναι η μονάδα της PRAKSIS, στην οποία μπορείτε να κάνετε το γρήγορο τεστ για τον Hiv, δωρεάν και ανώνυμα (τεστ με το σάλιο) όπου το αποτέλεσμα βγαίνει σε 20 λεπτά. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά στο τηλ. 800 11 11 600 ή/ και στο 210 520 5200.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Στελέχη και Εθελοντές της PRAKSIS σε καθημερινή βάση θα έρχεται σε επαφή με τις γυναίκες που εκδίδονται στο δρόμο (πολλές από αυτές θύματα διεθνικής σωματεμπορίας) και πέρα από την ενημέρωση για το Hiv και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και την ασφαλή χρήση προφυλακτικού, τα θύματα θα ενημερώνονται και για την τηλεφωνική γραμμή 197 του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ).

ΣΤΟΧΕΥΟΜΕΝΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Παράλληλα, ενημέρωση θα παρέχεται στο ΑΘΗΝΑ ΥΓΕΙΑ Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης και Αγωγής Υγείας , στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου και στα κρατητήρια από την Ιατρική Παρέμβαση.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ (24/11/ 2011 - 01/12/2011)
 Προβολή ταινίας «Θετικές Ιστορίες» του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη καθημερινά, 20.00-22.00.

 Υλικό και ενημέρωση για ζητήματα HIV καθημερινά στο Info Kiosk.

 Έκθεση Αφίσας για την Εκστρατεία κατά του AIDS σε συνεργασία με φοιτητές του Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών-Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Με την επιμέλεια της καθηγήτριας Λεώνης Βιδάλη ,του Κώστα Μπάκα και της Χρύσας Λαμπρακοπούλου (Ίδρυμα Κακογιάννη: Πειραιώς 206 Ταύρος /ώρες 18.00-22.00).
Η έκθεση υποστηρίζεται από την εταιρεία Abbott.

 Σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Τεχνοδρομώ την 1η Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Κακογιάννη θα παρουσιαστεί ένα θεατρικό ολιγόλεπτο δρώμενο το οποίο θα περιγράφει στο κοινό πως ό έρωτας είναι δύναμη και χαρά, η αρρώστια μας συντροφεύει και παραφυλάει όλους μας ανά πάσα στιγμή, οι οροθετικοί είναι δίπλα μας και μαζί μας και πλάι μας δικαιώνοντας να ζήσουν να αγαπήσουν να ερωτευτούν και να συναναστραφούν μαζί μας.

ODEON
Προβολή των σποτ της καμπάνιας σε κινηματογράφους και σε συνεργαζόμενες αίθουσες της ODEON πανελλαδικά.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 01/12/2011 - 15/ 12/2011 Έκθεση έργων τέχνης (από 13 σύγχρονους καλλιτέχνες) στο paul.m
(Παύλου Μελά 13Α, Θεσ/κη).

 01/12/2011 (19.00) Στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ Θεσσαλονίκη: Συζήτηση με θέμα «HIV & Στίγμα».

 01/12/2011 (00.30) Πάρτυ στο Bar Enola (Βαλαωρίτου 19, 2ος όροφος) και εκεί θα δίνεται η δυνατότητα στο κοινό για δωρεάν rapid test από την PRAKSIS.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ
Προώθηση ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών σε 150 Δήμους, σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, καθώς και σε συλλόγους μεταναστών και άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Υλικό μεταφρασμένο σε 12 γλώσσες. Εκδηλώσεις και δρώμενα μεταξύ άλλων σε Πειραιά, Καλλιθέα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κομοτηνή, Μυτιλήνη, Δράμα, Καβάλα, Πρέβεζα, Χίο, Ρόδο, Λάρισα, Έβρο, Θεσπρωτία, Φλώρινα, Τρίκαλα, Μαγνησία, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Λακωνία, Ημαθία, Εύβοια, ΤΕΙ Δράμας, ΤΕΙ Καβάλας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και σε πολλά άλλα μέρη.


ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Για την υλοποίηση και εφαρμογή αυτής της εκστρατείας συνεργάστηκαν ένα πλήθος ανθρώπων, καθώς και εταιρειών όπως και οργανισμών. Το στοίχημα και το κατόρθωμα αυτής της καμπάνιας ενημέρωσης ήταν και είναι ένα: ότι όταν η Κοινωνία των Πολιτών έχει ένα κοινό όραμα, η ενεργοποίηση της ατομικής και συλλογικής δράσης μπορεί να δημιουργήσει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με την Κα Αποστολοπούλου-Κουτρομάνου Αθηνά,
Υπεύθυνη Τύπου PRAKSIS, στα 210 520 5200 / 694 99 26 279



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PRAKSIS ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ


«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΕΞΕΤΑΣΗ: το δικό μας μότο ζωής»
Μόνο στα ήρεμα νερά καθρεφτίζεται κάτι χωρίς ν αλλάζει μορφή.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: 1η Δεκέμβρη HIV και στίγμα 02 Δεκ 2011 01:18 #1994

  • Thanasis1968
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Thanasis1968
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έμπειρος Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 84
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
  • Κάρμα: 7
Σοβαρότατο το θέμα και θεωρώ ως επίκεντρα :
1. Τις παντός είδους προφυλάξεις
2. Κόντρα στον ρατσισμό
3. Και τέλος κάτι σχετικό με την ηπατίτιδα Β. Υπάρχει εμβόλιο.

Σχόλιο : Το πόσο κακό κάνουν οι "σοφοί" της TV με τις άμεσες ή έμμεσες ρατσιστικές τους φωνασκίες το ένιωσα σ' ένα από τα επεισόδια μου. Παίρνω λοιπόν τηλ. τον ξάδελφο μου και το σηκώνουν τα μικρά μου ανήψια. Ρώταω, "που είναι ο μπαμπάς ή η μαμά?" και μου απαντούν ότι είναι και οι δυο στη δουλειά. Αμέσως ρώτησα "Εσάς ποιος σας προσέχει?" Η απάντηση ήταν "η κ. Σβετλάνα" (δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα). Τότε καλώ στο κινητό τον ξάδελφο μου και του λέω "Ξέρεις αν αυτή η ρωσίδα έχει κάνει φυλακή, αν είναι κλέφτρα ή τρελή?"....
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: 1η Δεκέμβρη HIV και στίγμα 02 Δεκ 2011 07:42 #2004

  • Βασίλης
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πλατινένιος Boarder
  • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
  • Δημοσιεύσεις: 893
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
  • Κάρμα: 22
ευχαριστούμε για την ενημέρωση! :)
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.082 δευτερόλεπτα