Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: ΑΝΘΟΙΑΜΑΤΑ ΜΠΑΧ

ΑΝΘΟΙΑΜΑΤΑ ΜΠΑΧ 24 Ιουλ 2011 21:17 #1105

  • dinanikos
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της dinanikos
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Κατώτερος Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 24
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
  • Κάρμα: 0
Tι είναι η Aνθοθεραπεία

H Ανθοθεραπεία ανήκει στις λεγόμενες "ενεργειακές" ή "εναλλακτικές" προσεγγίσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ενεργά συστατικά και ο τρόπος δράσης των ανθοθεραπευτικών σκευασμάτων (των ανθοϊαμάτων) δεν μπορούν να ανιχνευτούν σε μοριακό επίπεδο ούτε να διερευνηθούν με τα υπάρχοντα επιστημονικά μέσα, εκτός αν χρησιμοποιηθούν και πάλι ενεργειακές μέθοδοι, όπως π.χ. η φωτογραφική μέθοδος Kirlian.

Η δράση τους όμως γίνεται εμφανής από τα αποτελέσματά τους. Τα ανθοϊάματα έχουν μια σαφή ευεργετική επίδραση στην ψυχοδιανοητική κατάσταση του ανθρώπου και μπορούν να αποτελέσουν πραγματική θεραπεία σε ψυχολογικά και ψυχοσωματικά προβλήματα. Ακόμα, είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για προφύλαξη από τις βλαβερές συνέπειες του στρες, με τις ποικίλες μορφές που αυτό εκδηλώνεται.

Όπως όμως συμβαίνει γενικά στην ολιστική ιατρική, ο στόχος της θεραπείας δεν εξαντλείται στην απαλλαγή από την ασθένεια, αλλά προεκτείνεται στην όλο και μεγαλύτερη βελτίωση του επιπέδου ζωής. Έτσι, τα ανθοϊάματα μπορούν, αν χρησιμοποιηθούν κατάλληλα, να βοηθήσουν πάρα πολύ στην αναβάθμιση της προσωπικότητας και να γίνουν καταλύτες σε μια διαδικασία αυτοεξέλιξης και αυτοπραγμάτωσης, ανάλογα με τις επιθυμίες και τους στόχους ζωής του ατόμου.

Μεγάλη είναι η βοήθεια που μπορούν ακόμα να προσφέρουν, αν αξιοποιηθούν κατάλληλα, στην επικοινωνία και στη βελτίωση της ποιότητας των ανθρώπινων σχέσεων. Η συστηματική χρήση των κατάλληλων ανθοϊαμάτων μοιάζει να αποφορτίζει σταδιακά την προσωπικότητα από συσσωρευμένες ή και κληρονομημένες εντάσεις και συχνά αποκαθιστά στον άνθρωπο ικανότητες που έχουν "μπλοκαριστεί" ή δεν έχουν καν αναπτυχθεί.

Ενδεικτικά, σαν παραδείγματα, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ανθοϊάματα που βοηθούν στο να απαλλαγεί κανείς από τους φόβους του, να αυξήσει τον δυναμισμό και την αυτοπεποίθησή του, να ωριμάσει τη σκέψη του, να ενδυναμώσει τη θέλησή του, να αφυπνίσει και να στοχοκατευθύνει τη δημιουργικότητά του και ακόμα ανθοϊάματα που προάγουν την υπομονή, την επιείκεια, την εκτόνωση και την απαλλαγή από το θυμό, την κατανόηση της θέσης του άλλου, την αυτοέκφραση, την επικοινωνία.

Στην ανθοθεραπεία οι ψυχολογικές αλλαγές πραγματοποιούνται βαθμιαία εσωτερικά, χωρίς καμία προσπάθεια ή συνειδητή συμμετοχή του ατόμου στο οποίο απευθύνεται. Γι' αυτό το λόγο δεν είναι σημαντική η στάση του ατόμου ως προς τη θεραπεία, δεν επηρεάζονται δηλαδή τα αποτελέσματα της ανθοθεραπείας από το αν ο άνθρωπος πιστεύει σε αυτήν και είναι θετικά προδιατεθειμένος ως προς αυτήν. Γι' αυτό άλλωστε έχουμε αποτελέσματα σε βρέφη, σε ανθρώπους που βρίσκονται σε κωματώδεις καταστάσεις, σε ζώα, ακόμα και σε φυτά.

Aν όμως ο άνθρωπος συμβαίνει να είναι και συνειδητά προσανατολισμένος προς μια κατεύθυνση βελτίωσης του εαυτού του και της ζωής του, όπως π.χ. συμβαίνει συνήθως στη διάρκεια μιας ψυχοθεραπείας, οι δυνατότητες αξιοποίησης των ανθοϊαμάτων φυσικά αυξάνονται, καθώς είναι κανείς τότε σε θέση να διακρίνει και να συμπορευτεί συνειδητά με τις ενεργειακές αλλαγές που αυτά επιφέρουν στην κατάστασή του και να επωφεληθεί μονιμώτερα και σε μεγαλύτερη έκταση από αυτές τις αλλαγές.

Tρόπος παρασκευής και χρήσης των Aνθοϊαμάτων

Τα ανθοϊάματα προκύπτουν από την τοποθέτηση υγιών, ώριμων λουλουδιών συγκεκριμένων φυτών σε νερό και την έκθεσή τους στον ήλιο για ορισμένες ώρες και μόνον λίγα από αυτά παρασκευάζονται με τη μέθοδο του βρασμού. Στη συνέχεια το νερό αναμεμειγμένο με μπράντυ (το οποίο χρησιμοποιείται σαν φυσικό συντηρητικό) αποτελεί το μητρικό διάλυμα για την παρασκευή της μορφής με την οποία το ανθοϊαμα συνήθως θα καταναλωθεί.

Μερικές σταγόνες που λαμβάνονται 3-4 φορές την ημέρα είναι η συνήθης δοσολογία για τα περισσότερα ανθοϊάματα, η διάρκεια όμως της συνιστώμενης χρήσης τους μπορεί να ποικίλει πολύ, από την εφ' άπαξ λήψη μέχρι εβδομάδες ή και μήνες (σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και χρόνια), ανάλογα με το πρόβλημα.

Δεν δημιουργούν παρενέργειες στον οργανισμό και είναι ασφαλής η λήψη τους σε όλες τις περιπτώσεις και σε κάθε ηλικία, χωρίς να εξαιρούνται ευαίσθητες ομάδες όπως οι έγκυες, τα βρέφη, οι πολύ ηλικιωμένοι ή οι βαριά άρρωστοι.

Η χρήση τους δεν παρουσιάζει προβλήματα αν γίνεται συγχρόνως με άλλα φάρμακα, οποιαδήποτε και αν είναι αυτά, καθώς τα ανθοϊάματα δεν συνεργούν χημικά, δεν εμποδίζουν ούτε επηρεάζουν τη δράση φαρμάκων, αντίθετα δε η ωφέλεια που μπορεί να δώσουν σε αυτά είναι πολύ μεγάλη. Πραγματικά, τα ανθοϊάματα μπορούν, με κατάλληλη χρήση, να απαλύνουν παρενέργειες και να κάνουν καλύτερα ανεκτές πολλές φαρμακευτικές θεραπείες στον οργανισμό. ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΙΑΜΑΤΑ BACH
Τα ανθοϊάματα Bach, στην πραγματικότητα δεν καταπολεμούν το σύμπτωμα ή την ασθένεια, αλλά θεραπεύουν την προσωπικότητα, βοηθώντας την προοδευτικά να ξεμπλοκάρει τις απαραίτητες ενέργειες για την σταδιακή ίαση. Τα ανθοϊάματα Bach μπορούν να θεωρούνται ως βιοκαταλύτες, ικανοί να εισχωρήσουν στο σύστημα της ενεργειακής ροής σε σταθερή ισορροπία πάνω στην οποία στηρίζεται η ζώσα ύλη. Η ισορροπία αυτού του συστήματος εγγυάται την υγεία, ενώ η ανισορροπία συμπίπτει με την ασθένεια. Η ανθοθεραπεία βρίσκεται σε αρμονία με τους νόμους της φύσης, σεβόμενη τον άνθρωπο στο σύνολό του, διευκολύνοντάς τον με γλυκύτητα στο νοητικό, το ψυχικό και το φυσικό επίπεδο. Τα ανθοϊάματα μπορούν να ληφθούν ως συμπληρωματικά άλλων θεραπειών, βοτανοθεραπεία, ομοιοπαθητική, αρωματοθεραπεία, κλασική ιατρική, αλλά και μόνα τους. Επιλέγουμε μέχρι 6 ιάματα που ταιριάζουν στον τύπο μας και τα λαμβάνουμε για 3 μήνες και ανάλογα με την κατάστασή μας μπορούμε και μετά να συνεχίσουμε τα ίδια ιάματα ή κάποια άλλα που χρειαζόμαστε στη δεδομένη στιγμή της ζωής μας. Η βελτίωση παρατηρείται αμέσως μόλις λάβουμε το ίαμα ή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ανάλογα με την ηλικία, το περιβάλλον που ζούμε, το είδος και τη χρονική διάρκεια του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε και τη διάθεσή μας. Τα παιδιά που δεν έχουν ακόμη αναπτύξει άμυνες και αντιστάσεις ανταποκρίνονται γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα απ' ότι οι ενήλικες που φοβούνται, αμφιβάλλουν ή είναι δύσπιστοι και απογοητευμένοι. Τα ανθοϊάματα δεν προκαλούν εξάρτηση, ούτε παρενέργειες και μπορούν να ληφθούν για όσο χρονικό διάστημα τα χρειαζόμαστε.
Τρόπος λήψης των ιαμάτων Bach. Ρίξτε 3-4 σταγόνες απο κάθε ανθοϊαμα που διαλέχτηκε (μέχρι 6 ιάματα) σε ένα ποτήρι νερό πηγής και πιείτε το αργά. Για μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης: Διαλύουμε 3-4 σταγόνες από κάθε ανθοϊαμα που διαλέχτηκε (μέχρι 6 ιάματα) σ' ένα γυάλινο σκούρο μπουκάλι με σταγονόμετρο που περιέχει 30 ml νερό πηγής και ένα κουταλάκι κονιάκ για συντήρηση. Απο αυτό το μίγμα, ο θεραπευόμενος πίνει 4-5 σταγόνες, 4 φορές ημερησίως και για όσο χρόνο χρειάζεται.
ΤΑ 38 ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ ΤΟΥ DR. ED. BACH (αναλύονται συγκεντρωμένα στις παρακάτω 7 κύριες ομάδες σύμφωνα με την ψυχική αντίδραση του ανθρώπου στη δεδομένη στιγμή )
1._ ΦΟΒΟΣ Rock Rose (Ηλιάνθεμο). Το Aνθός του Πανικού. Αρνητική κατάσταση: Υπερβολικός φόβος. Πανικός. Τρόμος. Αίσθημα αγων ίας αμέσως μετά από ατύχημα ή από κίνδυνο. Γαστρικές νευρικές ενοχλήσεις. Θετική ανάπτυξη:Το ίαμα βοηθά για Ηρεμία. Θάρρος, Δύναμη, Ηρωισμό.
Mimulus (Μίμουλους). Το Aνθος του θάρρους. Αρνητική κατάσταση: Φόβος για συγκεκριμένα πράγματα (σκυλιά, ανελκυστήρες κ.λπ.). Είναι άτολμος, δειλός συγκρατημένος, ντροπαλός, κοκκινίζει εύκολα, ψυχολογικά υπερευαίσθητος.Εχει πρόβλημα όταν πρόκειται να μιλήσει σε πολύ κόσμο. Είναι ντροπαλός και νευρικός όταν βρίσκεται με συντροφιά. Η παρουσία των άλλων δεν του αρέσει. Είναι φιλήσυχο άτομο. Δεν του αρέσει η σύγκρουση και η έκφραση του θυμού. Θετική ανάπτυξη : Το ίαμα βοηθά για Θάρρος. Αυτοπεποίθηση Έλεγχο της ευαισθησίας. Το άτομο γίνεται ικανό να αντιμετωπίσει τον κόσμο και τις αντιξοότητες της ζωής με θάρρος και χαρούμενη διάθεση.
Cherry Plum (Δαμασκηνιά). Το Aνθος της Απάρνησης. Αρνητική κατάσταση: Συγκινησιακή υπερένταση. Aνεξέλεγκτα ξεσπάσματα. Τη στιγμή που πάει να τον πάρει ο ύπνος πετάγεται και μένει άυπνος. Τείνει να εκλογικεύει τα γεγονότα. Είναι σφιγμένος γιατί έχει δυσκολία να αισθάνεται και και να "αφήνεται" στη διάρκεια της ερωτικής επαφής. Θετική ανάπτυξη:Το ίαμα βοηθά για Εσωτερική χαλάρωση, εσωτερικό "ξεβούλωμα". Διώχνει το φόβο της προσωπικότητας στο να "ανοιχθεί". Βοηθά στην αποκατάσταση των ναρκομανών και των ανθρώπων που σκέφτονται την αυτοκτονία πολύ καιρό. Βοηθά και σε πονοκεφάλους και αυπνία.
Aspen (Αγριολεύκη). Το Aνθος της πρόγνωσης. Αρνητική κατάσταση:"Μεταφυσικός" φόβος. Απροσδιόριστες φοβίες, φόβος του άγνωστου. Φοβάται το χειρότερο. Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα βοηθά για Ασφάλεια, Χαλάρωση .
Red Chestnut (Κόκκινη Αγριοκαστανιά). Το Aνθος της Συμβίωσης. Αρνητική κατάσταση: Φόβος ότι κάτι κακό θα συμβεί στους ανθρώπους που έχει συναισθηματικό δέσιμο. Υπερβολική ανησυχία για το καλό των άλλων. Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα βοηθά και ενισχύει : Αλτρουισμό. Προστασία της προσωπικότητας. Βελτίωση της ικανότητας συμβίωσης. Τοποθέτηση ορίων.
2._ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ
Ceratο (Κερατόστιγμα) To Aνθος της Διαίσθησης. Αρνητική κατάσταση:Εχει έλλειψη εμπιστοσύνης στις αποφάσεις του. Ζητάει συνέχεια συμβουλές να του πούν τι θα κάνει.Συγκεντρώνει γνώσεις αλλά δεν τις χρησιμοποιεί. Χρειάζεται την έγκριση των άλλων. Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα βοηθά να ξαναγίνει δυνατή η φωνή της διαίσθησης.Εμπιστεύεται τον εαυτό του. Δεν επηρεάζεται απο τις συμβουλές των άλλων.Αποκτά αυτοπεποίθηση. Scleranthus (Σκλήρανθος) Το Aνθος της Ισορροπίας. Αρνητική κατάσταση: Αμφιταλάντευση, αναποφασιστικότητα. Δεν έχει την ικανότητα να αποφασίσει μεταξύ δύο πραγμάτων και αμφιταλαντεύεται, παίρνει μια απόφαση αλλά αμέσως μετά το μετανιώνει. Εσωτερική ανισορροπία, Πέφτει απο το ένα άκρο στο άλλο. Ενθουσιάζεται πολύ γρήγορα με κάτι καινούργιο αλλά πολύ γρήγορα το παρατάει. Στη συζήτηση πηδάει απο θέμα σε θέμα. Δεν έχει εμπιστοσύνη στους άλλους και προσπαθεί να λύσει μόνος του τα προβλήματά του. Η διάθεσή του
αλλάζει γρήγορα, τη μια στιγμή είναι χαρούμενος και την άλλη απελπισμένος. Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα βοηθά και ενισχύει : Ψυχική ισορροπία. Αποφασιστικότητα. Βλέπει τις προτεραιότητές του και μπορεί να διακρίνει τι είναι το ποιό σημαντικό γιαυτόν.Παίρνει σωστές αποφάσεις στη σωστή στιγμή. Gentian (Γεντιανή) Το Aνθος του Σκεπτικισμού. Αρνητική κατάσταση: Απαισιοδοξία και σκεπτικισμός, ηττοπάθεια, απογοήτευση, αποθάρρυνση, μετά από μία έντονα οδυνηρή εμπειρία ή ανεπιτυχή προσπάθεια. Εύκολα χάνει το κουράγιο του και θέλει να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα Διαλύει την αρνητική διάθεση με την οποία ο νούς προσεγγίζει το πρόβλημα, φεύγει η στενοχώρια. Αισιόδοξη στάση μπροστά στη ζωή. Ικανότητα συμβίωσης με τα προβλήματα. Εμπιστοσύνη στο Θεό. Wild Oat (Αγριοβρώμη) Το Aνθος της Διαφοροποίησης. Αρνητική κατάσταση: Έλλειψη στόχων στη ζωή. Ανικανοποίητος με τον εαυτό του και με τις καταστάσεις. Αβεβαιότητα για το μέλλον. Aνθρωποι με πολλές ικανότητες και δραστηριότητες. Κρίσεις μέσης ηλικίας. Θετική ανάπτυξη:Βοηθά στην επιλογή συντρόφου. Ξεκαθάρισμα και συγκεκριμενοποίηση στόχων. για την καριέρα και σε κρίσιμες καμπές της ζωής. Gorse (Ράχος) Το Aνθος της Ελπίδας. Αρνητική κατάσταση:Απελπισία, απόγνωση. Αισθάνεται ότι "δεν υπάρχει πλέον καμιά ελπίδα". Χρόνιες ασθένειες. Θετική ανάπτυξη: Ελπίδα. Ελπιδοφόρα επανατοποθέτηση μπροστά σε δύσκολες ή αναπόφευκτες καταστάσεις.
Hornbeam (Καρπίνος) Το Aνθος της Κούρασης. Αρνητική κατάσταση:Κούραση, έλλειψη εσωτερικής δύναμης για να συνεχίσει, νοητική κόπωση, αδυναμία. Δεν έχει όρεξη για τίποτα. Ξυπνά το πρωί κουρασμένος χωρίς κέφι για δραστηριότητα, με βαρύ κεφάλι, απελπισμένος. Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα αυτό τονώνει το ενεργειακό επίπεδο, σαν ένα δροσιστικό κρύο μπάνιο και δυναμώνει τη σπονδυλική στήλη, δίνει πνευματική φρεσκάδα. Βοηθά στην ανεύρεση του σωστού ζωτικού ρυθμού και του ρυθμού έντασης-χαλάρωσης, την αρμονική ροή της ενέργειας. Βοηθά τους μαθητές στις εξετάσεις.
3._ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Clematis (Κληματίδα) Το Aνθος της Ονειροπόλησης. Αρνητική κατάσταση: Έλλειψη προσοχής, αφηρημάδα. Ονειροπόληση. Βρίσκεται στον κόσμο του. Κλεισμένος στον εαυτό του, απρόσεκτος, απαθής με αδύνατη μνήμη, δεν συγκεντρώνεται στο παρόν.
Θετική ανάπτυξη: Συνείδηση του παρόντος και της πραγματικότητας. Βοηθάει τους μαθητές να επικεντρώσουν την προσοχή τους στο παρόν. Ενδείκνυται και για άτομα που λιποθυμούν συχνά.
Honeysuckle (Αγιόκλημα) Το Aνθος του Παρελθόντος. Αρνητική κατάσταση: Νοσταλγία. Μελαγχολία. Υπερτιμάει και εξιδανικεύει το παρελθόν. Aρνηση για αλλαγή και αντιμετώπιση της τωρινής πραγματικότητας.
Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα βοηθά, στην δημιουργική αντιμετώπιση του παρελθόντος και στη συνείδηση του παρόντος, να ελευθερωθούμε απ' το παρελθόν και να ζήσουμε το παρόν. Το ίαμα ανακουφίζει τη λύπη αυτού που νιώθει οτι γέρασε.
Wild Rose (Αγριοτριανταφυλλιά) Το Aνθος της Παραχώρησης. Αρνητική κατάσταση: Απάθεια. Έλλειψη ενδιαφέροντος για οτιδήποτε. Το ίαμα αυτό ενδείκνυται για αυτούς που έχουν παραιτηθεί, έχουν υποταχθεί στη ζωή και στις συνθήκες που τους έχουν επιβληθεί. Εχουν μια παθητική προσαρμογή. Εχουν περιπέσει σε απάθεια. Θετική ανάπτυξη:Το ίαμα βοηθά και ανανεώνει το ζήλο τους για τη ζωή, βοηθά να αποκτήσουν ζωντάνια και φρεσκάδα, να κάνουν θετικές αλλαγές στη ζωή τους, να πιστέψουν στον θεό, τους ανθρώπους και στη ζωή την ίδια.
Olive (Ελιά) Το Aνθος της Εξάντλησης. Αρνητική κατάσταση: Σωματική, ψυχική και νοητική κόπωση και εξάντληση. Οτιδήποτε του φαίνεται υπερβολικό. Κακή λειτουργία των νεφρών, εντέρων, και του στομάχου. Θετική ανάπτυξη: Δυνάμωμα. Απόκτηση ζωτικής δύναμης. Προσεκτική διοχέτευση της ζωτικής ενέργειας. White Chestnut (Aσπρη Αγριοκαστανιά) Το Aνθος των σκέψεων. Αρνητική κατάσταση: Βασανίζεται από άχρηστες σκέψεις, που δεν τον αφήνουν να κοιμηθεί και που μετατρέπει σε έμμονες ιδέες. Αισθάνεται οτι έχει το κεφάλι του γεμάτο. Εντονοι εσωτερικοί διάλογοι. Αϋπνίες. Δυσκολίες συγκέντρωσης. Θετική ανάπτυξη: Νοητική χαλάρωση και ισορροπία. Ξεκαθάρισμα των σκέψεων. Γαλήνη του νου.
Chestnut Bud (Μπουμπούκι αγριοκαστανιάς) Το Aνθος της Μάθησης. Αρνητική κατάσταση: Αρνείται να μάθει από τις εμπειρίες της ζωής. Απροσεξία. Επανάληψη των ίδιων λαθών. Δυσκολίες μάθησης. Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα βοηθά για σωστή αφομοίωση εμπειριών, ικανότητα μάθησης δημιουργική χρήση των περασμένων εμπειριών.
Mustard (Λαψάνα) Το Aνθος της Μελαγχολίας. Αρνητική κατάσταση: Μελαγχολία, λύπη, κατάθλιψη, κατάρρευση χωρίς φανερή αιτία. Εσωστρέφεια. Αποκομμένος από τη ζωή. Αίσθημα "πένθους". Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα βοηθά για ανάπτυξη Μεγαλοκαρδίας. Ανακάλυψη του εσωτερικού φωτός. Εσωτερική χαλάρωση. Χαρούμενη γαλήνη.
4._ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ
Water Violet (Νεροβιολέτα). Το Aνθος της απομόνωσης. Αρνητική κατάσταση: Ανωτερότητα, επιφυλακτικότητα, υπεροψία. Θέλει να μένει μόνος του αρνείται οποιαδήποτε βοήθεια. Δεν εκφράζει τα συναισθήματά του. Νιώθει ένταση και σφίξιμο στο σώμα του. Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα βοηθά να κάνει ανοιγμα προς τους άλλους. Διευκόλυνση στην επικοινωνία.
Impatiens (Ανυπόμονα). Το Aνθος της Υπομονής. Αρνητική κατάσταση:Βιαστικός, ανυπόμονος. Δρα βιαστικά και γρήγορα. Εκνευρίζεται με τον αργό ρυθμό των άλλων. Ευέξαπτος, ευερέθιστος, υπερκινητικός. Θετική ανάπτυξη:Το ίαμα βοηθά τους μαθητές στα διαγωνίσματα να έχουν ηρεμία, υπομονή και ανεκτικότητα.
Heather (Ρείκι). Το Aνθος του Εγωκεντρισμού. Αρνητική κατάσταση: Πολυλογάς, επικεντρωμένος στον εαυτό του και στα προβλήματα του. Δεν αντέχει τη μοναξιά, θέλει να είναι πάντα το επίκεντρο. Εγωκεντρικός. Κάνει πάντα αισθητή την παρουσία του. Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα βοηθά να παρεκκλίνει την προσοχή από τον εαυτό του και τα δικά του προβλήματα. Αίσθημα αλληλεγγύης
5._ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ
Agrimony ( Αγριμόνια) Το Aνθος της Σύγκρουσης. Αρνητική κατάσταση: Κρύβει τα προβλήματα, ακόμα και από τον εαυτό του, δείχνοντας χαρούμενος και ανέμελος. Υποχωρεί μέχρι αυτοθυσίας. Δεν αντέχει συγκρούσεις και προβλήματα. Θέλει να δίνει παρά να παίρνει. Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα βοηθά να εκφράσει τα συναισθήματά του και να μοιραστεί το πρόβλημά του με κάποιον που εμπιστεύεται. Μεγαλύτερη ικανότητα να αντιμετωπίζει συγκρούσεις. Centaury (Kενταύρια) Το Aνθος της Βούλησης. Αρνητική κατάσταση: Αδύναμη βούληση. Επιρρεπής. Γίνεται "χαλί" για πάτημα Επιτρέπει να τον εκμεταλλεύονται. Δεν ξέρει να πει όχι. Θυσιάζεται από υπερβολική καλοσύνη. Επηρεάζεται εύκολα. Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα βοηθά να δυναμώσει η θέλησή του, να διακρίνει πότε πρέπει να λέει "Ναι" και πότε "Οχι" στις επιθυμίες των άλλων χωρίς να υποφέρι ή να έχει ενοχές. Να εξυπηρετεί αλλά και να διατηρεί τη δική του ταυτότητα. Walnut (Καρυδιά) Το Aνθος της Νέας Αρχής. Αρνητική κατάσταση: Μεταβατικές καταστάσεις της ζωής (γάμος, εγκυμοσύνη, νέα δουλειά, συνταξιοδότηση), δυσκολία να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση, περιβάλλον, κ.λπ. Ανασφαλής. Φοβάται το καινούργιο. Ασταθής. Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα βοηθά στη δύναμη του χαρακτήρα, να αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια για τον εαυτό του, Υπακούει στην εσωτερική του φωνή χωρίς να επηρεάζεται εύκολα από τους άλλους.
Holly (Αρκουδοπούρναρο) Το Aνθος της Αγάπης. Αρνητική κατάσταση : Νιώθει ζήλια, μίσος, καχυποψία, φθόνο και εκδικητικότητα.Υποφέρει πολύ μέσα του χωρίς να υπάρχει πραγματική αιτία για τη δυστυχία του. Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα βοηθά τα παιδιά που ζηλεύουν το νέο τους αδελφάκι, σε ερωτική απογοήτευση, λόγω εγκατάλειψης απο το σύντροφο. Ανοίγει η καρδιά του και βλέπει τον άλλο σαν αδελφό.
6._ ΥΠΕΡΒΟΛΗ
Chicory ( Πικραλίδα). Το άνθος της Τακτικής. Αρνητική κατάσταση: Εγωκεντρικός, υπερπροστατευτικός, αδιάκριτος, με κτητική συμπεριφορά, θέλει να επηρεάζει και να χειραγωγεί. Απογοητεύεται οταν δεν αναγνωρίζουν τη βοήθειά του ή τις συμβουλές του. Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα αυτό βοηθά το άτομο να νιώθει ότι μπορεί να αφήσει τους άλλους γύρω του σε ησυχία, καθώς μαθαίνει να σέβεται τις επιλογές τους, με αποτέλεσμα οι άλλοι να αρχίσουν να του δίνουν την αυθόρμητη αγάπη που χρειάζεται και ζητά. Vervain (Σταυροβότανο). Το Aνθος του Ενθουσιασμού. Αρνητική κατάσταση: Υπερβολικός ζήλος, φανατικός, ενθουσιώδης, τελειομανής. Προσπαθεί να πείσει τους άλλους για τις ιδέες του και τα ιδανικά του. Ο ενθουσιασμός και η έξαψη που νιώθει του δημιουργεί υπερδιέγερση και τον εμποδίζει να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Θετική ανάπτυξη: Tο ίαμα αυτό είναι κατά της υπερπροσπάθειας, βοηθά το άτομο να διευθετήσει την ικανότητα ενθουσιασμού, να πείθει με το παράδειγμα και όχι με τα λόγια. Το άγχος υποχωρεί, γίνεται πιο διπλωμάτης και διακριτικός, επιτρέπει στους άλλους να έχουν τη δική τους γνώμη. Βλέπει τα πράγματα με ανοιχτό μυαλό. Vine (Αμπέλι). Το Aνθος της Εξουσίας. Αρνητική κατάσταση: Αυταρχικός φιλόδοξος, τυραννικός. αδιάλλακτος, ελέγχει τους άλλους. Επιβάλλει τη βούλησή του σε ανθρώπους και καταστάσεις. Δεν δέχεται συμβιβασμούς. Ο τύπος centaury είναι θύμα γονιού Vine. Θετική ανάπτυξη: Tο ίαμα αυτό μεταμορφώνει το άτομο σε άξιο καθοδηγητή. Nα ξεχωρίσει την υγιή φιλοδοξία από την αρρωστημένη. Να μάθει να σκέφτεται με την καρδιά. Beech (Οξιά). Το Aνθος της Ανοχής. Αρνητική κατάσταση: Έλλειψη κατανόησης για τους άλλους, αδιαλλαξία. Συνεχόμενη στάση κριτικής. Αλαζονεία, ματαιοδοξία, αδιαλλαξία. Ειρωνικός. Ελλειψη επιείκειας. Πιστεύει ότι η στάση του είναι η σωστότερη. Θετική ανάπτυξη: Με το ίαμα αυτό η αυστηρή κριτική και αλαζονεία μετατρέπονται σε κατανόηση, επιείκεια, ανεκτικότητα. Rock Water (Το Nερό της Πηγής). Το Νερό της Πειθαρχίας. Αρνητική κατάσταση: Αυστηρότητα, ακαμψία, αλύγιστος νούς, τελειομανία. Σκληρός με τον εαυτό του. Βάζει στον εαυτό του υπερβολικά υψηλούς στόχους. Καταπιέζει ζωτικές ανάγκες. Δεν επιτρέπει στον εαυτό του να χαρεί τη ζωή. Θετική ανάπτυξη: Εσωτερική χαλάρωση και ελευθερία. Αποδέχεται τις ανάγκες του. Αναθεωρεί τις ιδέες του και προσαρμόζεται στο παρόν αποκτά ικανότητα προσαρμογής.
7._ ΑΠΟΓΝΩΣΗ Larch ( Λάριξ). Το Aνθος της Εμπιστοσύνης στον εαυτό. Αρνητική κατάσταση :Αίσθημα κατωτερότητας, ανασφάλεια. έλλειψη αυτοπεποίθησης και θάρρους. Έχει την εντύπωση ότι θα αποτύχει, γι' αυτό και δεν μπορεί να πάρει κάποια απόφαση ή να κάνει κάποια προσπάθεια. Αδύναμη προσωπικότητα, φυσικά και ψυχολογικά. Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα βοηθά στην εσωτερική ενδυνάμωση και το άτομο αντιλαμβάνεται οτι έχει την ικανότητα να τολμά και να επιτυγχάνει πράγματα που επιθυμούσε. Νοιώθει ικανός να τα καταφέρει.Εκτιμά τις καταστάσεις αντικειμενικά. Pine (Πεύκο). Το Aνθος της Συγχώρεσης. Αρνητική κατάσταση : Αίσθημα ενοχής. Υπερβολική ταπείνωση. Ζητάει συνέχεια συγγνώμη. Επιτρέπει να του κάνουν επιπλήξεις. Δυσκολεύεται να δεχτεί δώρα ή χάρες από άλλους, γιατί θεωρεί ότι δεν το αξίζει. Υπερβολικό αίσθημα θυσίας, σαν ένα είδος λύτρωσης. Θετική ανάπτυξη:Ρεαλιστική αντιμετώπιση των ευθυνών του. Να δέχεται τον εαυτό του έτσι όπως είναι. Να συγχωρεί τον εαυτό του. Elm (Φτελιά). Το Aνθος της Ευθύνης. Αρνητική κατάσταση : Νιώθει πρόσκαιρο, περιστασιακό αγωνιώδες αίσθημα ανεπάρκειας στα καθήκοντά του λόγω τελειομανίας και λιγοψυχίας μπροστά στις μεγάλες απαιτήσεις και ευθύνες της ζωής. Μόνος φορτώνεται τα πάντα στους ώμους του. Ταυτίζεται με το επάγγελμά του. Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα τον βοηθά να βλέπει τις ικανότητές του, τον καθησυχάζει και τον προσγειώνει σε ρεαλιστικές απαιτήσεις απο τον εαυτό του, να ξεχωρίζει τον εαυτό του από το επάγγελμα. Sweet Chestnut (Καστανιά). Το Aνθος της Λύτρωσης. Αρνητική κατάσταση : Δεν βρίσκει διέξοδο, νομίζει ότι έχει φτάσει στα όρια της αντοχής του. Αβάσταχτη νοητική αγωνία και απόγνωση. Aγχος. Ανυπόφορη ψυχολογική οδύνη. Συχνά έχει βιώσει δραματικές εμπειρίες ή δυσάρεστα γεγονότα. Αισθάνεται ότι καταρρέει και διαλύεται. Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα βοηθά στις δύσκολες στιγμές της ζωής (χωρισμός, αρρώστια) να προχωρήσει σε νέα στάδια πνευματικής εξέλιξης και αναγέννησης. Star of Bethlehem (Αγριόκρινο). Το Aνθος της Παρηγοριάς. Αρνητική κατάσταση : Μετά από καταστάσεις σοκ, φυσικό ή ψυχολογικό (διαζύγιο, ατύχημα, τρόμαγμα). Δυσκολεύεται να συνέλθει. Αντίσταση σε θεραπείες. Δεν αφομοιώνει δύσκολες εμπειρίες και δυσάρεστα γεγονότα. Θετική ανάπτυξη: Εσωτερική δύναμη για να αφομοιώνει καλύτερα τα δύσκολα βιώματα. Καλύτερη επεξεργασία των εμπειριών.Βοηθά στην θεραπεία ναρκομανών και αλκοολικών.
Willow (Ιτιά). Το Aνθος της Μοίρας. Αρνητική κατάσταση : Πικρία, αυτολύπηση, μνησικακία, μιζέρια. Αισθάνεται θύμα της μοίρας. Νομίζει ότι όλοι τον αδικούν. Επικρίνει τους άλλους. Υποφέρει συχνά από χολολιθίαση και κατάθλιψη.
Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα βοηθά να δέχεται τη μοίρα του. Να αποκτήσει μία δημιουργική στάση. Να αναλαμβάνει μεγαλύτερη ευθύνη μπροστά στη ζωή. Διαλύει τη διάθεση μεμψιμοιρίας. Oak (Βελανιδιά). Το Aνθος της Επιμονής. Αρνητική κατάσταση : Δυνατός, ακούραστος, συνέχεια παλεύει με δυσκολίες, χωρίς να χάνει το κουράγιο του και την ελπίδα. Κοπιάζει και δεν παρατάει τη μάχη του. Αισθάνεται νικημένος μαχητής, αλλά δεν το βάζει κάτω. Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα βοηθά να βρίσκει τη χαμένη δύναμη και υπομονή. Αναγνώριση και αποδοχή των ορίων του. Επιμονή. Crab Apple (Αγριομηλιά). Το Aνθος της Καθαριότητας. Αρνητική κατάσταση : Έντονη αίσθηση ακαθαρσίας, στον εαυτό του ή στο περιβάλλον του. Είναι πολύ τελειομανής. Μανία καθαριότητας και τακτοποίησης. Φόβος ή υπερβολική απέχθεια σε έντομα και βακτηρίδια. Δεν του αρέσει ο εαυτός του, υπερβάλλει τις ατέλειές του. Θετική ανάπτυξη: Το ίαμα βοηθά την κάθαρση του νου και του σώματος σε δηλητηρίαση από ψυχοφάρμακα, ναρκωτικά, αντιβίωση. Καθαριότητα και τάξη. Μεγαλύτερη κατανόηση για τον εαυτό του.
Rescue Remedy (Ιαμα Διάσωσης) Το Ιαμα Διάσωσης είναι ένα μίγμα από 5 διαφορετικά ανθοϊάματα: (Cherry Plum, Clematis, Impatients, Rock Rose, Star of Bethlehem) και βοηθά στην αντιμετώπιση ενός στρεσογόνου γεγονότος όπως εξετάσεις οδήγησης, μετά από ατύχημα ή καβγά, ομιλία μπροστά σε κοινό και άλλες αναρίθμητες χρήσεις. Είναι το πιο διαδεδομένο. Σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορείτε να πάρετε 4 σταγόνες τη φορά όσα συχνά θέλετε ή βάζετε 4 σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό και πίνετε γουλιά-γουλιά μέχρι να καταλαγιάσει το συναίσθημα. Σώζει ζωές μέχρι να φθάσουν οι πρώτες ιατρικές βοήθειες. Μετριάζει το φόβο, την αγωνία, τον πανικό του πάσχοντα και των συγγενών του. Rescue Cream (Κρέμα Διάσωσης)
Η Κρέμα Διάσωσης περιέχει τα ίδια ανθοϊάματα όπως το πιο πάνω υγρό Ιαμα Διάσωσης, αλλά επιπλέον περιέχει και το ανθοϊαμα Crab Apple που έχει καθαρτικές ιδιότητες. Τίθεται εξωτερικά. Μπορείτε να το βάλετε σε κτυπήματα, μώλωπες, ερεθισμούς, εγκαύματα, έλκη όλων των ειδών και για μασάζ. Επίσης βοηθάει το ξηρό δέρμα να ξαναβρεί την υγρασία που χρειάζεται.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.103 δευτερόλεπτα