Αρχική Forum ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Νοσηλευόμενοι δύο ταχυτήτων στο Δρομοκαΐτειο
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Νοσηλευόμενοι δύο ταχυτήτων στο Δρομοκαΐτειο

Νοσηλευόμενοι δύο ταχυτήτων στο Δρομοκαΐτειο 08 Δεκ 2011 09:16 #2057

  • Βασίλης
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πλατινένιος Boarder
  • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
  • Δημοσιεύσεις: 893
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
  • Κάρμα: 22
Της ΕΛΙΖΑΜΠΕΤΤΑΣ ΚΑΖΑΛΟΤΤΙ

Σε πλήρη υποβάθμιση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας προχωράει το αρμόδιο υπουργείο, σύμφωνα με τις καταγγελίες ασθενών και εργαζομένων του νοσοκομείου Δρομοκαΐτειο.

Οι καταγγελίες μιλούν για πλήρη διάλυση δεκάδων κοινοτικών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε όλη την Ελλάδα (Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής, στεγαστικές δομές, δομές απεξάρτησης, κινητές μονάδες), αλλά και για εκβιασμούς γιατρών και ασθενών, ακόμη και για κρεβάτια πολυτελείας που ετοιμάζονται στα ψυχιατρεία (με 100 ευρώ την ημέρα)...

Εργαζόμενοι και ασθενείς κάνουν λόγο σε κοινή τους ανακοίνωση για διογκούμενο χάος που έχει δημιουργήσει στην Ψυχική Υγεία η δήθεν μεταρρύθμιση του υπουργού Υγείας, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αφήνονται στη μοίρα τους ή να αναζητούν καταφύγιο στον ιδιωτικό τομέα.

«Οι κατηγορίες που απευθύνουμε στον υπουργό είναι συγκεκριμένες και οι προσπάθειές του να υποβαθμίσει τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας έρχονται σε μια χρονική περίοδο όπου παρουσιάζεται, λόγω της οικονομικής κρίσης, αυξημένη ανάγκη για ψυχιατρική περίθαλψη», είπε στην «Ε» ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου και διευκρίνισε: «Αναλογιστείτε ότι οι εισαγωγές στο Δρομοκαΐτειο παρουσίασαν μεγάλη αύξηση τον τελευταίο χρόνο και από 1.000 το 2009 εκτοξεύτηκαν στις 1.500 το 2011, ενώ τουλάχιστον 5 από τους 40 ασθενείς που επισκέπτονται καθημερινά τα εξωτερικά μας ιατρεία πάσχουν από διαταραχές, οι οποίες συνδέονται με το φόβο και τα προβλήματα που προκαλούνται από την οικονομική κρίση. Αυξήθηκαν και όσοι αναζητούν απλώς μια στέγη στο ψυχιατρείο και κάθε ημέρα τουλάχιστον τρεις άστεγοι παρακαλούν για εισαγωγή». «Σε αυτό το κλίμα», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου, «ο υπουργός επιχειρεί να υποβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας και να δημιουργήσει ασθενείς δύο ταχυτήτων: Από την μία ετοιμάζει "κρεβάτια πολυτελείας" στα ψυχιατρεία (με 100 ευρώ την ημέρα) για όσους μπορούν και πληρώνουν, από την άλλη εξακολουθεί και νοσηλεύει τους υπόλοιπους σε ράντζα, ενώ επιδιώκει να φτιάξει δωμάτια-κολαστήρια για κρατουμένους, που μέχρι τώρα νοσηλεύονταν με σεβασμό στα δικαιώματά τους, σε κανονικά δωμάτια με φύλαξη». Ακόμη και εκβιασμούς, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, δέχονται γιατροί και ασθενείς για γρήγορα εξιτήρια, αφού περιορίζεται η δυνατότητα νοσηλείας ασθενών με ψυχιατρική διάγνωση, όπως η ψύχωση, στις 15 ημέρες, πέρα από τις οποίες οι ασθενείς καλούνται να πληρώσουν για τα νοσήλιά τους.

Και όσον αφορά τους εργαζομένους, η λίστα των περικοπών είναι μεγάλη, σύμφωνα με όσα επισήμανε ο κ. Γιαννάκος, αφού απλήρωτες παραμένουν δεδουλευμένες υπερωρίες και νυχτερινά όλου του προσωπικού, ενώ εκδιώκεται με προσυνταξιοδοτικό καθεστώς έμπειρο διοικητικό προσωπικό από τις διοικητικές υπηρεσίες.

Οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο θα προχωρήσουν την Πέμπτη σε στάση εργασίας 8-12 το πρωί και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην πύλη του νοσοκομείου.

www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=330223
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.041 δευτερόλεπτα