Αρχική Forum ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ Διαμαρτυρία για τα οικονομικά μέτρα που πλήττουν τα ΑμεΑ, 19/9, 10 π.μ., υπ. Οικονομικών
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
 • Σελίδα:
 • 1

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία για τα οικονομικά μέτρα που πλήττουν τα ΑμεΑ, 19/9, 10 π.μ., υπ. Οικονομικών

Διαμαρτυρία για τα οικονομικά μέτρα που πλήττουν τα ΑμεΑ, 19/9, 10 π.μ., υπ. Οικονομικών 16 Σεπ 2011 21:11 #1416

 • Βασίλης
 • ( Μέλος )
 • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Πλατινένιος Boarder
 • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
 • Δημοσιεύσεις: 893
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
 • Κάρμα: 22
Σε κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας προχωρά η Ε.Σ.Α.μεΑ. και οι φορείς μέλη της, έξω από το υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5), τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 10 το πρωί. Το αναπηρικό κίνημα μεταφέρει το μήνυμα που έρχεται από τα άτομα με αναπηρία της χώρας και τις οικογένειές τους:Προστατέψτε τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους από την ανεργία, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό.Απαιτούμε άμεσα και διακριτά μέτρα για την πλήρη εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους από δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα.Η πλειοψηφία των ατόμων με αναπηρία και οι οικογένειές τους βρίσκονται πλέον σε δεινή οικονομική θέση:

Η οικονομική κρίση έχει πλέον γονατίσει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.
Η ανεργία χτυπάει την πόρτα των ατόμων με αναπηρία και τις οικογένειές τους σε πολλαπλάσιο βαθμό απ’ ότι το γενικό πληθυσμό της χώρας. Οι επιτυχόντες της προηγούμενης προκήρυξης του ν. 2643/98 του έτους 2008 περιμένουν ακόμα το διορισμό τους ο οποίος θα κριθεί βάσει των περιοριστικών διατάξεων του 1/10.
Παρ’ όλα αυτά τα άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους δεν έχουν εξαιρεθεί από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Σε αγωνία βρίσκονται οικογένειες, που κατά κανόνα ένα μέλος τους είναι άνεργο (π.χ. μητέρες τέκνων με αναπηρία), προκειμένου να παρέχει υποστήριξη και φροντίδα σε εκείνο το μέλος που έχει βαριά αναπηρία αφού το δημόσιο σύστημα πρόνοιας αδυνατεί διαχρονικά να παρέχει ουσιαστικές υποστηρικτικές υπηρεσίες.
Η εργασιακή εφεδρεία αφορά σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών και υποστηρικτικές δομές του ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με βαριές αναπηρίες όπως νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση!!!
Στις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπ. Οικονομικών για επιβολή επαναλαμβανόμενων φόρων όπως το νέο τέλος ακινήτων, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους δεν εξαιρέθηκαν πλήρως μέσω διακριτών και συγκεκριμένων μέτρων. Θολή και συγκεχυμένη είναι αυτή τη στιγμή η εικόνα για την επιβολή του μέτρου.
Επίσης το υπουργείο ανακοίνωσε σημαντικές μειώσεις στα ποσά επιχορηγήσεων προνοιακών υποστηρικτικών φορέων στα άτομα με βαριές αναπηρίες που οδηγούν ακόμα και στο κλείσιμό τους.
Η περικοπή των επιχορηγήσεων άγγιξε ακόμα και το Πρόγραμμα διερμηνείας ελληνικής νοηματικής γλώσσας το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε κωφούς-βαρήκοους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή.
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Διαμαρτυρία για τα οικονομικά μέτρα που πλήττουν τα ΑμεΑ, 19/9, 10 π.μ., υπ. Οικονομικών 19 Σεπ 2011 22:40 #1450

 • Βασίλης
 • ( Μέλος )
 • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Πλατινένιος Boarder
 • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
 • Δημοσιεύσεις: 893
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
 • Κάρμα: 22
Εκατοντάδες άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους συγκεντρώθηκαν σήμερα Δευτέρα 19/9 το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ε.Σ.Α.μεΑ. για διαμαρτυρία ενάντια στα οικονομικά μέτρα που πλήττουν τα άτομα με αναπηρία.Σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα ζητά από τον πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να αφήσουν έξω από τα έκτακτα μέτρα την πλέον ευάλωτη κοινωνική ομάδα, την αναπηρική οικογένεια. Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΕΣΑμεΑ στο γραφείο του υπουργού, ζητήθηκε η εξαίρεση της αναπηρίας από τα πρόσφατα μέτρα, καθώς και από αυτά που θα ανακοινωθούν. Αυτό και μόνο θα αποτελέσει κοινωνική δικαιοσύνη για το χώρο της αναπηρίας.Εάν η Κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα συγκεκριμένα και διακριτά μέτρα κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία από την οικονομική κρίση, τότε αντικειμενικά προετοιμάζει τις εφιαλτικές συνθήκες για να ανοίξει ο σύγχρονος, κοινωνικός Καιάδας.Η οικονομική κρίση έχει πλέον γονατίσει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Στις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπ. Οικονομικών για επιβολή επαναλαμβανόμενων φόρων όπως το νέο τέλος ακινήτων, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους δεν εξαιρέθηκαν πλήρως μέσω διακριτών και συγκεκριμένων μέτρων. Παράλληλα, μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκαν σημαντικές μειώσεις στα ποσά επιχορηγήσεων προνοιακών υποστηρικτικών φορέων στα άτομα με βαριές αναπηρίες που οδηγούν ακόμα και στο κλείσιμό τους. Η ανεργία χτυπάει την πόρτα των ατόμων με αναπηρία και τις οικογένειές τους σε πολλαπλάσιο βαθμό απ’ ότι το γενικό πληθυσμό της χώρας. Παρ’ όλα αυτά τα άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους δεν έχουν εξαιρεθεί από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, παρ ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων και αναγκαστικά, μόνο ένα μέλος της οικογένειας εργάζεται. Εντωμεταξύ, η εργασιακή εφεδρεία αφορά και τις υποστηρικτικές δομές του ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με βαριές αναπηρίες όπως νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση!!!Το ελληνικό αναπηρικό κίνημα, συντασσόμενο μαζί με όλα τα κοινωνικά κινήματα της χώρας, κάνει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους δεν είναι παθητικοί αποδέκτες καταστάσεων και δεν θα πληρώσουν την κρίση για την οποία δεν ευθύνονται. Η Πολιτεία οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια και την προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και όχι να τους επιβαρύνει επιπλέον.Ο αγώνας για αξιοπρέπεια, ενάντια στην περιθωριοποίηση, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό θα συνεχιστεί μέχρις εσχάτων.
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
 • Σελίδα:
 • 1
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.170 δευτερόλεπτα