Αρχική Forum ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΡΟΧΕΣ Μέχρι την Κυριακή οι δηλώσεις για καταβολή μειωμένου έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων ή για απαλλαγή
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Μέχρι την Κυριακή οι δηλώσεις για καταβολή μειωμένου έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων ή για απαλλαγή

Μέχρι την Κυριακή οι δηλώσεις για καταβολή μειωμένου έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων ή για απαλλαγή 30 Σεπ 2011 23:13 #1553

  • Βασίλης
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πλατινένιος Boarder
  • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
  • Δημοσιεύσεις: 893
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
  • Κάρμα: 22
Στην παρ. 6 του άρθρου 52 του σχεδίου νόμου «Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων – ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα – κύρωση της σύμβασης – πλαίσιο του ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και των τροποποιήσεών της και άλλες διατάξεις», που ήδη ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, προβλέπονται τα εξής:

I. H επιβολή ειδικού τέλους που ισούται με 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ανεξάρτητα από την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ακινήτου, για ένα ακίνητο που ιδιοκατοικείται και ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε:

α) Πολύτεκνο, κατά την έννοια των παραγράφων 1 έως 3 του άρθρου πρώτου του ν. 1910/1944, εφόσον τα τέκνα που ορίζονται στις προαναφερόμενες διατάξεις του ν. 1910/1944, τον βαρύνουν φορολογικά, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 2238/1994, Α΄ 151), κατά το οικονομικό έτος 2011, με οικογενειακό εισόδημα κατά το προηγούμενο έτος, του έτους επιβολής του τέλους, μέχρι 30.000 ευρώ ή

β) Πρόσωπο που είναι το ίδιο ή πρόσωπο που το βαρύνει φορολογικά, σύμφωνα με το άρθρο 7 του ΚΦΕ, ανάπηρο, κατά την έννοια της περιπτώσεως θ΄ της παραγράφου 5 του άρθρου 6 του ΚΦΕ (ολικώς τυφλοί και πρόσωπα που παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες που υπερβαίνουν σε ποσοστό το 80%)

II. Η απαλλαγή από το ειδικό τέλος για ένα ακίνητο που ιδιοκατοικείται και ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε:

α) Μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στα μητρώα του ΟΑΕΔ ή στους καταλόγους προσφερομένων προς εργασία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και των παραρτημάτων του ή του λογαριασμού ανεργίας προσωπικού ημερήσιων εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης ή του λογαριασμού ανεργίας τεχνικών τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης ή

β) Άνεργο που επιδοτήθηκε λόγω τακτικής επιδότησης από τους ως άνω φορείς και λογαριασμούς κατά τους έξι (6) τουλάχιστον από τους δώδεκα μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας έκδοσης του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι άνεργοι των περιπτώσεων α και β δεν απαλλάσσονται, εάν το οικογενειακό εισόδημα κατά το προηγούμενο έτος, του έτους επιβολής του τέλους, υπερβαίνει το ποσό των 12.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Ο ανωτέρω μειωμένος συντελεστής τέλους της περίπτωσης I και η απαλλαγή από αυτό της περίπτωσης II δεν ισχύουν και το τέλος υπολογίζεται όπως ορίζεται στις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 52:

1. Αν η αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου με βάση τα στοιχεία ακινήτων του έτους 2008 υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, η οποία προσαυξάνεται κατά 10.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο ή

2. Αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη με τιμή άνω των 3.000 ευρώ καθώς και

3. Για το πλέον των 120 τ.μ. εμβαδόν του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου, το οποίο προσαυξάνεται κατά 20 τ.μ. για κάθε προστατευόμενο τέκνο και μέχρι τα 200 τ.μ.

Για την εφαρμογή της εν λόγω διάταξης, προκειμένου να μην επιβληθεί τέλος στους δικαιούχους απαλλαγής ή να επιβληθεί τέλος με μειωμένο συντελεστή και προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, τα πρόσωπα που τυγχάνουν του μειωμένου τέλους ή της απαλλαγής (περιπτώσεις I και II) πρέπει να αποστείλουν γραπτό μήνυμα (sms) κινητής τηλεφωνίας στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους διαχωριζόμενα με ένα κενό χαρακτήρα, μέχρι την 2 Οκτωβρίου 2011.

Η Γ.Γ.Π.Σ., αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία, θα απαντήσει σε όλα τα μηνύματα για το αποτέλεσμα της αίτησης με γραπτό μήνυμα (sms) είτε ότι η αίτηση έγινε δεκτή είτε ότι έχει απορριφθεί.

Στη συνέχεια η Γ.Γ.Π.Σ., παραδίδει ηλεκτρονικό αρχείο στη Δ.Ε.Η. και στους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για τα πρόσωπα που απαλλάσσονται του ειδικού τέλους ή που δικαιούνται μειωμένο τέλους, με τον αντίστοιχο αριθμό παροχής.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποβάλει γραπτό μήνυμα μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία (2/10/2011), θα καταβάλει την πρώτη δόση και δύναται με την ίδια διαδικασία να το υποβάλει εκπρόθεσμα μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2011 και εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή θα ληφθεί υπόψη στον πρώτο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη Δ.Ε.Η. μετά την έγκριση της αίτησης.

Τυχόν επί πλέον καταβληθέν ποσό θα τύχει συμψηφισμού στους επόμενους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. και των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Δ.Ε.Η., στην οποία απευθύνεται το παρόν, παρακαλείται να το κοινοποιήσει άμεσα σε όλους τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός
Π. Οικονόμου

Ακριβές αντίγραφο
Η Προϊσταμένη της Γραμματείας

www.disabled.gr/lib/?p=41234
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Τελευταία διόρθωση: 30 Σεπ 2011 23:14 από Βασίλης.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Μέχρι την Κυριακή οι δηλώσεις για καταβολή μειωμένου έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων ή για απαλλαγή 01 Οκτ 2011 18:28 #1559

  • Βασίλης
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πλατινένιος Boarder
  • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
  • Δημοσιεύσεις: 893
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
  • Κάρμα: 22
Υπάρχει και δεύτερη προθεσμία για τους ευπαθείς.


Η προθεσμία για το δικαίωμα απαλλαγής ή καταβολής μειωμένου ειδικού τέλους ακινήτων λήγει την Κυριακή και επειδή αρκετοί δικαιούχοι μπορεί να μην προλάβουν, το υπουργείο Οικονομικών δίνει και μια δεύτερη ευκαιρία. Ο δικαιούχος μπορεί να αποστείλει εκπρόθεσμα sms μέχρι τις 30 Νοεμβρίου κι εφόσον η αίτηση του γίνει αποδεκτή θα ληφθεί υπόψη στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδώσει η ΔΕΗ. Τυχόν επιπλέον ποσό που θα έχει καταβληθεί για το τέλος θα συμψηφιστεί στους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές.


Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη, της απαλλαγής ή του μειωμένου τέλους δικαιούνται:


-Το μειωμένο τέλος 0,50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο επιβάλλεται σε πολύτεκνους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ, ολικώς τυφλούς και πρόσωπα με κινητική αναπηρία άνω του 80%.


-Απαλλάσσονται πλήρως από το τέλος οι μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ή στους καταλόγους προσφερόμενης εργασίας του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας ή του λογαριασμού ανεργίας προσωπικού ημερήσιων εφημερίδων ή τεχνικών τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και τους άνεργους που επιδοτήθηκαν λόγω τακτικής επιδότησης κατά τουλάχιστον έξι μήνες από τους 12 που προηγούνται της ημερομηνίας έκδοσης του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος. Η απαλλαγή ισχύει εφόσον το οικογενειακό εισόδημα κατά το προηγούμενο έτος, δηλαδή το 2010 για το τέλος που πληρώνουμε φέτος, είναι μέχρι 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.


-Τόσο το μειωμένο τέλος όσο και η απαλλαγή για τους άνεργους ισχύουν υπό τρεις προϋποθέσεις: η αξία της ακίνητης περιουσίας του υπόχρεου βάσει της Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων του 2008 να είναι μέχρι 150.000 ευρώ, με προσαύξηση 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί, το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη με τιμή μέχρι 3.000 ευρώ και η επιφάνεια της κατοικίας είναι μέχρι 120 τ.μ. με προσαύξηση 20 τ.μ. για κάθε προστατευόμενο παιδί και μέχρι τα 200 τ.μ.

amea-blog.blogspot.com/2011/09/sms_30.html
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.051 δευτερόλεπτα