Αρχική Forum ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΡΟΧΕΣ Χορήγηση και ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το 2011
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Χορήγηση και ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το 2011

Χορήγηση και ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το 2011 14 Ιουν 2011 23:50 #940

  • Βασίλης
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πλατινένιος Boarder
  • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
  • Δημοσιεύσεις: 893
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
  • Κάρμα: 22
Από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου η θεώρηση των δελτίων μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία για το 2011

Στις 25 Μαΐου ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας διευκρινιστική εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ατόμων με αναπηρία για το έτος 2011. Στην εγκύκλιο περιλαμβάνονται πληροφορίες για τους δικαιούχους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τη διαδικασία χορήγησης. Σημειώνεται πως για την ανανέωση των Δελτίων και των κουπονιών ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 1η Ιουνίου και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2011, ενώ για την έκδοση νέων δελτίων ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 1η Ιουλίου και λήξης 31 Δεκεμβρίου. Ως ημερομηνία λήξης ισχύος των δελτίων του έτους 2010 ορίζεται η 15η Ιουλίου 2011.


ΘΕΜΑ: Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2011
Σχετ. α) Η Π3α/Φ11/Γ.Π.οικ.22865/23-05-2011 (ΦΕΚ 458/11 τ.Β΄) Κοινή Υπουργική Απόφαση.
β) Η ΔΙΑΔΠ/Ε/6123/29.3.2005 (ΦΕΚ 410/05 τ.Β) Κ.Υ.Α. «Τροποποίηση της Κ.Υ.Α. περί καθορισμού διοικητικών διαδικασιών και των αντίστοιχων εντύπων τους που διεκπεραιώνονται και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών».

Α. Δικαιούχοι-Συγκοινωνιακά μέσα μετακίνησης

Σύμφωνα με το άρθρο 1 της α) ανωτέρω σχετικής απόφασης για το έτος 2011, χορηγείται Δελτίο Μετακίνησης:

1) Στα Άτομα με Αναπηρίες:
- Ελληνικής υπηκοότητας,
- υπηκόους των Κρατών-Μελών της Ε.Ε., καθώς και υπηκόους Κρατών-Μελών του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ε.Ο.Χ.),
- υπηκόους των Κρατών που περιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση που κυρώθηκε με το Ν.Δ. 4017/59 (ΦΕΚ 246/59 τΑ’),
- υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος,
- αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων (ν.δ. 3989/1959, ΦΕΚ 201 Α΄), όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967 για το Καθεστώς των Προσφύγων (α.ν. 389/1968, ΦΕΚ 125 Α΄), εφόσον κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, με την προϋπόθεση ότι το ετήσιο συνολικό δηλωθέν ατομικό τους εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 23.000 (είκοσι τριών χιλιάδων) ΕΥΡΩ ή το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 29.000 (είκοσι εννέα χιλιάδων) ΕΥΡΩ, (το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα των 29.000 ΕΥΡΩ προσαυξάνεται με 5.600 ΕΥΡΩ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω), παρέχεται το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης και εφόσον διαμένουν μόνιμα:
α) στην Περιφέρεια Αττικής, με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας του Ο.Α.Σ.Α. (Ε.Θ.Ε.Λ., Η.Λ.Π.Α.Π., Η.Σ.Α.Π., Α.Μ.Ε.Λ. ,ΤΡΑΜ, και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ για το τμήμα της γραμμής του από το σταθμό Μαγούλα έως το σταθμό Αεροδρομίου)
β) στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας του Ο.Α.Σ.Θ.
γ) και στις λοιπές Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας του Νομού τους.

Σημείωση: Στο συνολικό εισόδημα περιλαμβάνεται και το αυτοτελώς φορολογούμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο. Οι ολικά τυφλοί και οι συνοδοί τους εξαιρούνται και λαμβάνουν Δελτίο-Κουπόνι ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους.

2) Στα Άτομα με Αναπηρίες:
- Ελληνικής υπηκοότητας,
- υπηκόους των Κρατών-Μελών της Ε.Ε., καθώς και υπηκόους Κρατών-Μελών του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ε.Ο.Χ.),
- υπηκόους των Κρατών που περιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση που κυρώθηκε με το Ν.Δ. 4017/59 (ΦΕΚ 246/59 τΑ’),
- υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος,
- αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων (ν.δ. 3989/1959, ΦΕΚ 201 Α΄), όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967 για το Καθεστώς των Προσφύγων (α.ν. 389/1968, ΦΕΚ 125 Α΄), εφόσον κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, παρέχεται το δικαίωμα της μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο κατά 50%, σε όλες τις διαδρομές εσωτερικού των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ.

Β. Απαιτούμενα Δικαιολογητικά
Τα Άτομα με Αναπηρίες που δικαιούνται Δελτίο Μετακίνησης θα προσκομίζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της χώρας:
1. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου με συνημμένα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω.
2. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%) και η διάρκεια ισχύος της. Στη Περιφερειακή Ενότητα Λαρίσης, κατ’ εφαρμογή της απόφασης Π3α/Φ80 οικ.907/1-3-2001 για την πιλοτική εφαρμογή της κάρτας αναπηρίας, γίνονται δεκτές οι γνωματεύσεις-πιστοποιητικά που εκδίδονται από τις αρμόδιες επιτροπές καθώς και η προσωρινή ή ισόβια κάρτα αναπηρίας που χορηγείται από την υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας.
2α. Όσοι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση ΑμεΑ (επίδομα) από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων ή το διατροφικό επίδομα από τις Περιφερειακές Ενότητες, δικαιούνται κάρτα χωρίς την προσκόμιση γνωμάτευσης. Η πιστοποίηση εδώ, γίνεται μέσω του μητρώου επιδοματούχων που υπάρχει στις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων.
2β. Όσοι λαμβάνουν γνωματεύσεις από Μονάδες Τεχνητού Νεφρού ή Τμήματα Νοσηλείας Μεσογειακής Αναιμίας, μπορούν να τις προσκομίσουν εναλλακτικά.
2γ. Άτομα που είναι ασφαλισμένα μπορούν να προσκομίσουν απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού Φορέα ή γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να πιστοποιείται παθολογοανατομική βλάβη 67% τουλάχιστον καθώς και η διάρκεια ισχύος της.
2δ. Οι τυφλοί και οι Β.Ν.Κ. με δείκτη νοημοσύνης 30 (τριάντα) και κάτω που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των Νομαρχιών, δικαιούνται κάρτα μετακίνησης και για τους συνοδούς τους.
Προκειμένου οι τυφλοί και οι Β.Ν.Κ. που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων να λάβουν κάρτα μετά συνοδού, απαιτείται γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής που να αναφέρει ότι είναι τυφλοί ή έχουν δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30, αντίστοιχα.
2ε. Πρόσφατη γνωμάτευση δεν απαιτείται για τα ΑμεΑ που το ποσοστό αναπηρίας τους προέρχεται από ακρωτηριασμό των άνω ή κάτω άκρων.
3. Για τους υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος, απαιτείται Ιατρική Βεβαίωση Νοσηλείας από Δημόσιο Νοσοκομείο, στο οποίο θα βεβαιώνεται η νοσηλεία μετά από το ατύχημα.
4. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής.
5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής.
6. Για την έκδοση νέας κάρτας, δύο πρόσφατες φωτογραφίες από τις οποίες η μία να επικολλάται στο Δελτίο και η άλλη να επισυνάπτεται στην αίτηση του δικαιούχου. Ειδικά οι ολικά τυφλοί και οι βαριά νοητικά υστερούντες με δείκτη νοημοσύνης 30 και κάτω που δικαιούνται δελτίο συνοδού, πρέπει να συνυποβάλλουν τρεις ίδιες φωτογραφίες από τις οποίες η μία να επικολλάται στο δελτίο του συνοδού.
7. Οι δικαιούχοι των δελτίων δωρεάν μετακίνησης, πρέπει να συνυποβάλλουν εκτός των άλλων και φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της οικείας Οικονομικής Εφορίας για το προηγούμενο οικονομικό έτος, ενώ στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση, να το δηλώνει με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την παραλαβή όμοιου αντιτύπου για το σχετικό έλεγχο.
Οι δικαιούχοι οι οποίοι, με υπεύθυνη δήλωσή τους δεν επιθυμούν την προμήθεια του σχετικού δελτίου για το Αστικό ΚΤΕΛ αλλά μόνο για το Υπεραστικό, δεν υποχρεούνται να προσκομίζουν φορολογική δήλωση.
Οι δικαιούχοι τέλος που υπερβαίνουν το όριο εισοδήματος των 23.000 ΕΥΡΩ ατομικό και 29.000 ΕΥΡΩ οικογενειακό, το οποίο προσαυξάνεται με 5.600 ΕΥΡΩ για κάθε επί πλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω, δικαιούνται Δελτίο Μετακίνησης με έκπτωση 50% στις διαδρομές των Υπεραστικών ΚΤΕΛ μόνο.
8. Όσοι προσέρχονται στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της χώρας, με τα ανωτέρω δικαιολογητικά για να λάβουν δελτίο μετακίνησης εφόσον κριθούν δικαιούχοι, απαραίτητο είναι να προσκομίζουν το ασφαλιστικό βιβλιάριο Υγείας, στο πίσω εξώφυλλο του οποίου, ο αρμόδιος υπάλληλος που χορηγεί το δελτίο μονογράφει σημειώνοντας και την ημερομηνία παράδοσης αυτού και το σφραγίζει προκειμένου να ελέγχεται η περίπτωση πολλαπλής χορήγησης δελτίου στον ίδιο δικαιούχο.
9. Σε περίπτωση απώλειας, η οποία προκύπτει με βεβαίωση από αστυνομική Αρχή, χορηγείται εκ νέου δελτίο μετακίνησης χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, με βάση την αναγραφή στο βιβλιάριο Υγείας, όπου σημειώνεται η επαναχορήγηση.
Σε περίπτωση απώλειας του δελτίου μετακίνησης για δεύτερη φορά δεν είναι δυνατή η επαναχορήγηση.

Γ. Χορήγηση δελτίων μετακίνησης σε Αττική – Θεσσαλονίκη
Tα δελτία θα χορηγούνται στους δικαιούχους που διαμένουν μόνιμα στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης τόσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων που ανήκουν οι δικαιούχοι όσο και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μέχρι 31-12-2011.
Τα δελτία αυτά θα συνοδεύονται από ένα (1) κουπόνι ετήσιο για την Περιφέρεια Αττικής και από ένα (1) κουπόνι του β’ εξάμηνου για την περιοχή Θεσσαλονίκης. Στην πίσω πλευρά θα αναγράφεται ιδιοχείρως ή εντύπως από την Υπηρεσία και τα ΚΕΠ η ένδειξη: “ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΣΤΑ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΤΕΛ”.

Η παράδοση των κουπονιών του Ο.Α.Σ.Α. και του Ο.Α.Σ.Θ. θα γίνει από τους ως άνω Οργανισμούς κατ’ ευθείαν στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Για το λόγο αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης θα πρέπει να έχουν διαθέσιμο ικανό αριθμό κουπονιών με βάση τις προβλεπόμενες ανάγκες που θα προκύψουν.
Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθεί μέρος των κουπονιών, τα αδιάθετα των Ο.Α.Σ.Α. και Ο.Α.Σ.Θ. θα επιστραφούν μέχρι 15/1/2012, εκτός αυτών που θα κρατηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των νέων δικαιούχων.
Η παράδοση και παραλαβή κουπονιών από τον Ο.Α.Σ.Α. και τον Ο.Α.Σ.Θ. θα γίνεται με πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής το οποίο στη συνέχεια θα στέλνεται στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Δ/νση Προστασίας ΑΜΕΑ.
Τα πρωτόκολλα παράδοσης και παραλαβής θα χρησιμοποιηθούν σαν δικαιολογητικά για την πληρωμή των Ο.Α.Σ.Α. και Ο.Α.Σ.Θ.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) οφείλουν να συντάσσουν και να διατηρούν καταστάσεις που θα περιλαμβάνουν:
> Το ονοματεπώνυμο του ΑμεΑ που λαμβάνει δελτίο (ή δελτία αν πρόκειται για τυφλό ή βαριά νοητικά υστερούντα με δείκτη νοημοσύνης 30 και κάτω).

Δ. Χορήγηση δελτίων στην υπόλοιπη Ελλάδα
Tα δελτία θα χορηγούνται στους δικαιούχους που διαμένουν μόνιμα στην υπόλοιπη Ελλάδα τόσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων στις οποίες ανήκουν οι δικαιούχοι όσο και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μέχρι 30-12-2011.
Κάθε Δελτίο Μετακίνησης περιέχει απαραίτητα τα εξής στοιχεία:
1) Διάρκεια ισχύος, ήτοι από την ημερομηνία εκδόσεώς του μέχρι 31-12-2011.
2) Ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο του δικαιούχου ή όνομα συζύγου.
3) Αριθμό και ημερομηνία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής.
4) Παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας ολογράφως και αριθμητικώς.
5) Δ/νση κατοικίας και πρόσφατη φωτογραφία του δικαιούχου.
Στην πίσω πλευρά να γράφεται ιδιοχείρως ή εντύπως και να σφραγίζεται από την Υπηρεσία η ένδειξη: «ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΣΤΑ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΤΕΛ»
Σε ότι αφορά στα δελτία των δικαιούχων δωρεάν μετακίνησης με τις αστικές συγκοινωνίες του Νομού τους κατά τη θεώρηση ή την έκδοση αυτών θα επικολλάται ένα κουπόνι ετήσιας ισχύος. Η παράδοση των κουπονιών θα γίνεται από τα ΚΤΕΛ στις αρμόδιες Δ/νσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Η παράδοση και παραλαβή κουπονιών θα γίνεται με πρωτόκολλο παράδοσης–παραλαβής το οποίο θα αποστέλλεται στη Δ/νση Προστασίας ΑμεΑ του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Όσα κουπόνια δεν χρησιμοποιηθούν θα επιστραφούν στα ΚΤΕΛ.

Οι κάτοχοι Δελτίου Μετακίνησης του έτους 2010 με αίτησή τους θα ζητούν την ανανέωσή του προσκομίζοντας νέα γνωμάτευση αν η παλιά έχει λήξει και εφόσον δεν είναι επιδοτούμενοι από την Κοινωνική Πρόνοια. Οι επιδοτούμενοι από την Πρόνοια προσκομίζουν το βιβλιάριο οικονομικής ενίσχυσης ή το τελευταίο απόκομμα πληρωμής τους.
Αν κατά την ανανέωση το Δελτίο είναι κατεστραμμένο ή δεν υπάρχει χώρος στην πίσω πλευρά του, παρέχεται καινούργιο, αν όμως υπάρχει τότε θα αναγράφεται είτε ιδιοχείρως είτε εντύπως σε αυτό και θα σφραγίζεται από την Υπηρεσία η ένδειξη “ισχύει μέχρι 31-12-2011“.

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) οφείλουν να συντάσσουν και να διατηρούν καταστάσεις που θα περιλαμβάνουν:
> Το ονοματεπώνυμο του ΑμεΑ που λαμβάνει δελτίο (ή δελτία αν πρόκειται για τυφλό ή βαριά νοητικά υστερούντα με δείκτη νοημοσύνης 30 και κάτω) τις οποίες θα υποβάλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων όλης της χώρας, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου καθώς και μετά την 31/12/2011 καλούνται να υποβάλουν στη Δ/νση Προστασίας ΑΜΕΑ του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στις Διοικήσεις των ΚΤΕΛ του νομού τους καθώς και στον Ο.Α.Σ.Θ., το συνολικό αριθμό των Δελτίων των ΑμεΑ που χορηγήθηκαν κατά τα προηγούμενα διαστήματα.

Παρακαλούνται οι ανωτέρω Υπηρεσίες να μην αποστέλλουν στο Υ.Υ.Κ.Α. τα ατομικά στοιχεία των δικαιούχων (ονοματεπώνυμο, πάθηση κ.ά) καθόσον αυτό αντιβαίνει στο Νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ο αριθμός των Δελτίων που μπορεί λόγω απώλειας να χορηγηθούν σε κάθε ΑΜΕΑ κατά την χρονική διάρκεια ισχύος των Δελτίων με μειωμένο εισιτήριο, δεν πρέπει να συνυπολογίζεται στις καταστάσεις που αποστέλλονται στο Υπουργείο, στις Δ/νσεις των ΚΤΕΛ και στον Ο.Α.Σ.Θ.

Επισημαίνεται ότι για την ανανέωση των Δελτίων και των κουπονιών ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 1η Ιουνίου και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2011, ενώ για την έκδοση νέων δελτίων ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 1η Ιουλίου και λήξης 31 Δεκεμβρίου.
Ως ημερομηνία λήξης ισχύος των δελτίων του έτους 2010 ορίζεται η 15η Ιουλίου 2011.

Παρακαλούνται οι αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων και των ΚΕΠ να βγάλουν ανακοίνωση για την ημερομηνία λήξης των καρτών του 2010 την οποία θα αναρτήσουν σε εμφανές σημείο προς ενημέρωση των πολιτών, καθώς και ανάλογη ανακοίνωση σχετικά με τις ημερομηνίες έναρξης της ανανέωσης και της έκδοσης των νέων δελτίων.
Επίσης παρακαλούνται οι υπάλληλοι των ΚΕΠ να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων σε περιπτώσεις που έχουν ερωτήματα σχετικά με τις προϋποθέσεις ή τη διαδικασία χορήγησης των δελτίων μετακίνησης (ενώ για ιδιάζουσες ή περίπλοκες περιπτώσεις να παραπέμπουν τους ενδιαφερόμενους στις αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων όπου αυτό είναι εφικτό προκειμένου να αποφευχθούν στο μέγιστο βαθμό οι περιπτώσεις λαθών).
Τέλος οι εκπρόσωποι των συγκοινωνιακών φορέων στους οποίους κοινοποιείται τα παρόν παρακαλούνται να αντιμετωπίζουν τους επιβάτες ΑμεΑ που είναι δικαιούχοι καρτών μετακίνησης με την προσήκουσα ευαισθησία και κατανόηση ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου έχει λήξει το δελτίο του 2010 μετά την 15η Ιουλίου.

Βάσει της εμπειρίας προηγούμενων ετών όπου η ανανέωση των δελτίων ξεκινούσε το μήνα Σεπτέμβριο αρκετοί δικαιούχοι πιθανόν να μην εξασφαλίσουν εγκαίρως την ανανέωση του δελτίου τους. Στις περιπτώσεις αυτές παρακαλούμε να επιδείξετε επιείκεια ενημερώνοντας τους επιβάτες ΑμεΑ ότι το δελτίο τους έχει λήξει και πρέπει άμεσα να ανανεωθεί χωρίς να επιβάλλετε πρόστιμο.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Συνημμένα:
Η(α) σχετική Κ.Υ.Α.
Κοινοποίηση:
1. ΟΑΣΑ / Μετσόβου 15 – 106 82 Αθήνα (ΑΜΕΛ, ΤΡΑΜ, ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ
2. ΟΑΣΘ / Aλ. Παπαναστασίου 90-546 44 Θεσσαλονίκη
3. Αστικά ΚΤΕΛ / Πειραιώς 4
4. Υπεραστικά ΚΤΕΛ / Πειραιώς 4
5. Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑμΕΑ) / Ελ. Βενιζέλου 236 – 163 41 Ηλιούπολη, Αθήνα

Εσωτερική Διανομή:
1. Γρ. Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
2. Γρ. Γεν. Γραμματέα Πρόνοιας
3. Γρ. Γενικής Δ/ντριας Πρόνοιας
4. Δ/νση Οργάνωσης Ποιότητας Υπηρεσιών & Πληροφορικής
5. Δ\νση Προστασίας ΑΜΕΑ Τμήμα Α’


Ολόκληρη η εγκύκλιος βρίσκεται εδώ



Άτομα τα οποία έχουν κάρτα από άλλο νομό και επιθυμούν λόγω αλλαγής κατοικίας να εκδώσουν νέα στην άλλη περιοχή, πρέπει να ζητήσουν στο γραφείο πρόνοιας της νομαρχίας, που επιθυμούν να μεταβούν, να μεταφερθεί ο φάκελός τους εκεί. Αυτό μπορεί να γίνει ανεξαρτήτου ημερομηνίας και ακόμα και αν έχει λήξει η περίοδος υποβολής δικαιολογητικών για έκδοση ή ανανέωση, εκδίδεται μια προσωρινή μέχρι για την διευκόλυνσή σας.



amea-blog.blogspot.com/2011/06/2011.html
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.083 δευτερόλεπτα