Διαβάστε επίσης
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

facebook_icon

Σύνδεση στο forumclimax

Αναζήτηση
Χρήστες
Έχουμε 50 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αρχική Δημιουργίες Σατιρικό Λεξικό του Ιάσονα Ζαφειράτου

Α

Αγάπη: Το συναίσθημα, που οδηγεί τους περισσότερους άνδρες στην αγορά χρυσού δαχτυλιδιού, αλλά και στα σκαλοπάτια της εκκλησίας με την αγαπημένη τους. Επτά χρόνια αργότερα, κατά μέσο όρο, τους οδηγεί σε διαζύγιο.

Άγγελος: 1) Υβρίδιο ανθρώπου και πτηνού, το οποίο κατοικεί κυρίως στον παράδεισο, καθώς ποτέ δεν έχει ιδωθεί στην Γη.
2) Φύλακας άγγελος: Το πνεύμα εκείνο, που μας φυλάει για να μην πάθουμε τίποτα, αλλά προφανώς δεν δουλεύει με πλήρες ωράριο, καθώς σε κάποια ανυποψιάστη στιγμή αποδημούμε εις κύριον και γνωρίζουμε τον φύλακά μας από κοντά.
3) Χρησιμοποιείται και για τις γυναίκες, οι οποίες συνήθως είναι πολύ όμορφες και τόσο «δυνατές», που μπορούν να σύρουν και καράβι.

Αγνός: Έτσι είναι ο άνθρωπος, όταν γεννιέται. Στη συνέχεια, γίνεται αμαρτωλός κι αφού πεθάνει, συγχωρεμένος. Σε ειδικά σπάνιες περιπτώσεις γίνεται και άγιος, αλλά αυτό εξαρτάται κι από τις παρέες που είχε. Για παράδειγμα, μια ντουζίνα άνθρωποι, οι οποίοι είχαν ως δάσκαλό τους τον Χριστό, έγιναν μετά θάνατον άγιοι.

Αγρότης: Ο εραστής της Γης, ο οποίος θα πρέπει να συνεργάζεται με γενετιστές, για να παραχθούν τα «ακίνδυνα» μεταλλαγμένα προϊόντα, τα οποία φυσικά συμβάλλουν στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου, αφού πρώτα πειραματιστούν με την δική μας γενιά.

(...) Β

Βαρύτητα: Η ελκτική δύναμη της Γης, που αν συνδυαστεί με μια ζυγαριά, μας υπενθυμίζει πως δεν πρέπει να τρώμε πολύ.

(...) Δ

Διάγνωση: Είναι το ιατρικό συμπέρασμα σχετικό με την ασθένεια κάποιου ατόμου, που βγάζει ένας ιατρός, που στηρίζεται στα συμπτώματα κι αγνοεί τον ασθενή.

(...) Μ

Μισθός: Το χρηματικό ποσό, που συνέχεια μικραίνει, ενώ οι τιμές των προϊόντων αυξάνονται. Η πρακτική αυτή οφείλεται στην ιδιοφυή αντιμετώπιση της κρίσης από τους σημερινούς πολιτικούς, η οποία θα μας βυθίσει περίσσοτερο στα χρέη κι έχει δώσει στο κράτος ένα χαρακτήρα εισπράκτορα-ζητιάνου.

Μόδιστρος: Το να σχεδιάζω ό,τι μου κατεβαίνει στην γκλάβα μου και να το λανσάρω ως κάτι σπουδαίο και πιασάρικο.

(...) Ο

Οδηγώ: Μιλώντας πάντα για την Αθήνα, το ρήμα αυτό σημαίνει, γκαζώνω όσο το δυνατόν περισσότερο, με την μουσική στο τέρμα. Επιπλέον, μουτζώνω, αν κάποιος με προσπερνάει, και συνάμα δεν υπακούω σε κόκκινους σηματοδότες. Επιπροσθέτως, φωνάζω στους πεζούς, που με ενοχλούν, αφού περνάνε πάνω από τις διαβάσεις. Αν βέβαια, μου κόψουν κλήση, τότε βάζω τα μεγάλα μέσα και μου την σβήνουν. Όλα τα παραπάνω δεν είναι γραμμένα στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, αλλά τηρούνται κατά γράμμα.

(...) Π

Πανεπιστήμιο: Ένα ίδρυμα, που σου παρέχει γενικές γνώσεις κι εφόδια, ώστε, όταν αποφοιτήσεις να ανοίξεις άνετα το δικό σου οβελιστήριο, αφού δε βρίσκεις δουλειά στο αντικείμενό σου.

Παντόφλα: Το άτυχο υπόδημα, που εκσφενδονίζεται στο κεφάλι ενός άνδρα, από την φιλενάδα του, όταν το άθλιο υποκείμενο έχει τολμήσει να κοιτάξει μια ομορφότερη κοπέλα.

Ω

Ωρολογοποιός: Ο άνθρωπος, στον οποίο οφείλεται όλο το άγχος μας, αφού χωρίς εκείνες τις συσκευές, που μας υπενθυμίζουν την ώρα, θα πηγαίναμε όποτε θέλαμε στις δουλειές μας.

Ωτοασπίδα: Η χρήσιμη συσκευή, που όταν δεν θέλεις να ακούς πλέον, καλύπτεις τα πολύτιμα αυτάκια σου.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ (ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω), ΕΔΩ.