Διαβάστε επίσης
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

facebook_icon

Σύνδεση στο forumclimax

Αναζήτηση
Χρήστες
Έχουμε 52 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αρχική Νέα και εκδηλώσεις Δρώμενα MAZI Ομάδες αυτοβοήθειας και ψυχοεκπαίδευση: Πώς συμβάλλουν στη βελτίωση της ψυχικής υγείας - Θεσσαλονίκη

_13.1.2012_Όταν οι προθέσεις γίνονται πραγματικότητα, όταν η πραγματικότητα νοηματοδοτεί εκ νέου τις ζωές των ανθρώπων, όταν οι ζωές των ανθρώπων ενώνονται υπό την αιγίδα ενός οράματος τότε τολμάμε και «σπάμε» τη σιωπή και ξετυλίγουμε το «ΜΑΖΙ». Γιατί ο ένας είναι ένας, ΜΑΖΙ με τους ...άλλους, μόνος του είναι κανένας...

Είμαστε ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που συγκροτείται κατά πλειονότητα από άτομα με προσωπική εμπειρία (ασθενείς και συγγενείς) με τις διαταραχές διάθεσης καθώς και από φίλους των ατόμων αυτών και από ειδικούς επαγγελματίες με ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην προσπάθεια του σωματείου. Σκοποί μας είναι η στήριξη και η ενδυνάμωση των ανθρώπων που πάσχουν και των οικογενειών τους καθώς και η ενημέρωση του κοινού.

Το όραμά μας, η δημιουργία και η υποστήριξη ενός πανελλαδικού δικτύου ομάδων αυτοβοήθειας, παίρνει σάρκα και οστά. Μετά την Αθήνα ξεκινήσαμε να λειτουργούμε την πρώτη ομάδα αυτοβοήθειας του ΜΑΖΙ και στην Θεσσαλονίκη. Σας περιμένουμε την Παρασκευή 13 Γενάρη στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mediterranean College, Βαλαωρίτου 9 (Θεσσαλονίκη) στον 2ο όροφο για να γνωριστούμε και να γνωρίσουμε τις ομάδες αυτοβοήθειας, τη φιλοσοφία και τη συμβολή τους στη διαχείριση των διαταραχών διάθεσης.

ΜΑΖΙ μαθαίνουμε και για τη συμβολή της ψυχοεκπαίδευσης, τη γνώση δηλαδή γύρω από την ασθένεια, έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για τη σταθεροποίηση της ψυχικής μας υγείας. Προσκεκλημένος μας ο υποψήφιος διδάκτωρ του ΑΠΘ, ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, Δήμος Δημέλλης, ο οποίος θα μιλήσει για τη ψυχοεκπαίδευση τόσο των ασθενών όσο και της οικογένειας.

Μέλος του ΜΑΖΙ και συντονιστής ομάδας αυτοβοήθειας θα καταθέσει την προσωπική του ιστορία με τη διπολική διαταραχή καθώς και την εμπειρία του από την ομάδα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, είσοδος ελεύθερη.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Επικοινωνία: 801 1000 201, 6972 83 65 56

www.mazi.org.gr, email: info@mazi.org.gr

Με την υποστήριξη του Mediterranean College