Διαβάστε επίσης
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

facebook_icon

Σύνδεση στο forumclimax

Αναζήτηση
Χρήστες
Έχουμε 54 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αρχική Νέα και εκδηλώσεις Δρώμενα MAZI Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας 2012

Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγιεινής, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας που φέτος έχει ως θέμα «Κατάθλιψη : Μία παγκόσμιαπροτεραιότητα», οργανώνει επιστημονική εκδήλωση την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 στις 18.00 στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αίθουσα Άλκης Αργυριάδης). Είσοδος ελεύθερη.

Το ΜΑΖΙ είναι συνεργαζόμενος φορέας της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.psych.gr/article_files/2012/oct/ProgrWMHD2012.pdf

Το ΜΑΖΙ στην σύντομη τοποθέτηση του δια στόματος της Προέδρου του Διοικητικού του Συμβουλίου κας Αγγελικής Μενεδιάτου, υποστήριξε την φιλοσοφία των ομάδων αυτοβοήθειας και την χρησιμότητα τους στην αντιμετώπιση των διαταραχών διάθεσης, συμπληρωματικά με την όποια άλλη θεραπεία. 

 

Μήνυμα του ΓΓ του ΟΗΕ για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10/10/2012)

Μήνυμα Μπαν Κι -Μουν: Στην Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, ας μιλήσουμε πιο ανοιχτά για την κατάθλιψη

"Κατάθλιψη: Μια παγκόσμια κρίση"

"Περίπου 350 εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών, εισοδημάτων και εθνικοτήτων πάσχουν από κατάθλιψη. Εκατομμύρια οικογένειες, φίλοι και συνάδελφοι είναι εκτεθειμένοι στις έμμεσες συνέπειες αυτής της υποτιμημένης παγκόσμιας κρίσης υγείας.

Η κατάθλιψη μειώνει την ικανότητα των ανθρώπων να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής και συχνά προκαλεί αναστάτωση στην οικογένεια, τη διακοπή του σχολείου ή την απώλεια της δουλειάς. Σε πιο ακραίες περιπτώσεις, οι άνθρωποι αφαιρούν την ίδια τους τη ζωή. Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο. Η πλειονότητα των περιπτώσεων οφείλεται σε κατάθλιψη που δεν έχει διαγνωστεί ή δεν έχει αντιμετωπιστεί.

Οι άνθρωποι εμφανίζουν κατάθλιψη για διάφορους λόγους. Συχνά, συνδυάζονται διαφορετικές αιτίες - γενετικές, βιολογικές, ψυχολογικές και κοινωνικές. Το άγχος, η θλίψη, η σύγκρουση, η κακοποίηση και η ανεργία μπορούν επίσης να συμβάλουν στην εμφάνιση κατάθλιψης. Η κατάθλιψη - συμπεριλαμβανομένης της επιλόχειας κατάθλιψης - . εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες από ότι στις άνδρες

Μια μεγάλη ποικιλία από αποτελεσματικές και οικονομικά προσιτές θεραπείες είναι διαθέσιμες για την καταπολέμηση της κατάθλιψης, συμπεριλαμβανομένων των ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων και των φαρμάκων. Ωστόσο, δεν είναι προσιτές σε όλους, ιδιαίτερα σε αυτούς που ζουν στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες ή είναι οι λιγότερο ευνοημένοι πολίτες των πιο αναπτυγμένων χωρών. Μεταξύ των εμποδίων στην παροχή φροντίδας και υπηρεσιών είναι το κοινωνικό στίγμα και η έλλειψη ειδικού προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης και εκπαιδευμένων για τον εντοπισμό και τη θεραπεία της κατάθλιψης. Γι 'αυτό η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας προσφέρει βοήθεια μέσω του Προγράμματος Δράσης για την Ψυχική Υγεία.

Η κατάθλιψη δεν είναι απλά ένα θέμα για ειδικούς της υγείας. Μπορούμε όλοι να δράσουμε για να εξαλείψουμε το στίγμα γύρω από την κατάθλιψη και τις άλλες ψυχικές διαταραχές. Αυτό μπορεί να γίνει με την παραδοχή ότι έχουμε βιώσει την κατάθλιψη εμείς οι ίδιοι, ή με το να πλησιάσουμε αυτούς που τη βιώνουν τώρα.

Στην Παγκόσμια Ημέρα για Ψυχικής Υγείας ας μιλήσουμε πιο ανοιχτά για την κατάθλιψη. Αυτό είναι το πρώτο κρίσιμο βήμα για να άρουμε ένα από τα εμπόδια για τη θεραπεία και για να βοηθήσουμε να μειωθεί η αναπηρία και η αγωνία που προκαλείται από αυτή την παγκόσμια κρίση."