Διαβάστε επίσης
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

facebook_icon

Σύνδεση στο forumclimax

Αναζήτηση
Χρήστες
Έχουμε 48 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αρχική Νέα και εκδηλώσεις Δρώμενα MAZI Ομάδα παιγνιοθεραπείας για παιδιά 5-12 ετών.

Υπό την αιγίδα του «ΜΑΖΙ» θα συντονιστεί μία ομάδα παιγνιοθεραπείας η οποία θα αφορά παιδιά από 4-12 ετών που οι μητέρες τους υπέφεραν από επιλόχειο κατάθλιψη, όταν αυτά ήρθαν στον κόσμο.

Την ομάδα θα οργανώσει θεραπεύτρια που βρίσκεται στο τελευταίο μεταπτυχιακό έτος της παιγνιοθεραπείας του Ινστιτούτου Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας, « Το Άθυρμα».


Στα πλαίσια της διοργάνωσης αυτής, θα πραγματοποιηθεί κύκλος 20 ομαδικών, εποπτευόμενων συναντήσεων, μία κάθε εβδομάδα, πάντα στην ίδια τοποθεσία και την ίδια χρονική στιγμή. Στον κύκλο αυτών των συναντήσεων τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία, μέσα σ' ένα περιβάλλον που αποπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη, να μοιραστούν και να κατανοήσουν τα συναισθήματα τους μέσα από το παιχνίδι. Να παίξουν αυτά που δεν μπορούν να πουν. Να απελευθερωθούν μέσα από τον συμβολισμό των ηρώων, των αντικειμένων, των παραμυθιών . Να φροντίσουν τις πληγές που αφήνουν οι αντιξοότητες της ζωής. Ο παιγνιοθεραπευτής αλλά και η ομάδα με την σειρά τους, θα βοηθήσουν το κάθε μέλος της να βρει το μονοπάτι που θα το δυναμώσει συναισθηματικά και θα το βοηθήσει να ανακαλύψει τα εφόδια που πάντα είχε αλλά ίσως δεν γνώριζε.

..........και συ που ψάχνεις το κουκί και το ρεβύθι
στο τέλμα αυτό που βυθιζόμαστε,
φτάξε μαζί μας το δικό σου παραμύθι γιατί χανόμαστε.
Μες το δικό σου παραμύθι ξαναβρές το,
το ξεχασμένο μονοπάτι σου
και ξαναχάσ' το, ξαναπές το, ξαναβρές το,
το τραγουδάκι σου.......
(Στίχοι: Μαριανίνα Κριεζή , Μουσική: Διονύσης Τσακνής)

Χρονοδιάγραμμα: Η ομάδα πρέπει να δημιουργηθεί μέχρι τα μέση του Φεβρουαρίου, ώστε να ξεκινήσει στο τέλος του Φεβρουαρίου ή στις αρχές του Μαρτίου και να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο.

Για δήλωση ενδιαφέροντος επικοινωνήστε με την κα Αγγελική Μενεδιάτου στο τηλ. 801 1000 201.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε από την ίδια τα στοιχεία επικοινωνίας της κας Άννας Μαστορή, θεραπεύτριας του κύκλου 20 συναντήσεων παιγνιοθεραπείας.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΝΗΜΕΡΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙ

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2013 20:54)