Διαβάστε επίσης
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

facebook_icon

Σύνδεση στο forumclimax

Αναζήτηση
Χρήστες
Έχουμε 27 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αρχική Ομάδες αυτοβοήθειας Ομάδες αυτοβοήθειας «Μαζί»

Ομάδες αυτοβοήθειας έχουν ξεκινήσει και λειτουργούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Δράμα. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 801 1000 201 (αστική χρέωση από σταθερό)

 omada 

 Στις ομάδες αυτοβοήθειας του ΜΑΖΙ μπορούν να συμμετέχουν μόνο τα ταμειακά ενήμερα μέλη του ΜΑΖΙ.

Οι βασικοί συμμετέχοντες των ομάδων αυτό-βοήθειας είναι άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με Διαταραχή Διάθεσης (Μείζονα Καταθλιπτική Διαταραχή, Δυσθυμική Διαταραχή, Διπολική Διαταραχή Ι και ΙΙ και Κυκλοθυμική Διαταραχή). Επίσης, οι ομάδες μπορούν να συμπεριλαμβάνουν συγγενείς και φίλους ατόμων με Διαταραχή Διάθεσης.

 

 

 

Οι παρακάτω οδηγίες έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να διασφαλίζουν την ασφάλεια και την προστασία όλων των συμμετεχόντων.

 Οποιοσδήποτε επιθυμεί να μοιραστεί κάτι, έχει την ευκαιρία να το κάνει. Κανένας συμμετέχων δεν μονοπωλεί τον χρόνο της ομάδας.

 Επιτρέπεται σε κάθε συμμετέχοντα να μιλήσει χωρίς διακοπές και παράλληλες συζητήσεις.

 Ό,τι λέγεται εδώ, μένει εδώ. Ο πρωταρχικός αυτός κανόνας της εμπιστευτικότητας ΠΡΕΠΕΙ να είναι σεβαστός και να τηρείται από όλους. Ο κανόνας της εμπιστευτικότητας αίρεται υποχρεωτικά μόνο στην περίπτωση που κάποιο μέλος δηλώνει ότι σκοπεύει να κάνει κακό στον εαυτό του ή στους άλλους.

 Οι διαφορές των απόψεων είναι Ο.Κ. Όλοι έχουν το δικαίωμα της γνώμης τους και δεν προσπαθούν να επιβάλλουν στους υπόλοιπους την ορθότητα ή την μοναδικότητα αυτών των απόψεων.

 Είμαστε όλοι ίσοι. Δεν επιτρέπονται διαχωρισμοί με βάση το φύλο, την φυλή, την ηλικία κλπ.

 Χρησιμοποιούμε την γλώσσα του «εγώ» (ή αλλιώς «εγώ μήνυμα»). Δεν διδάσκουμε, συμβουλεύουμε ή διατάζουμε τους υπόλοιπους. Μοιραζόμαστε μόνο τις εμπειρίες μας. Π.χ. «Σύμφωνα με την δική μου εμπειρία, είναι πολύ βοηθητικό να...», και όχι «Πρέπει να κάνεις αυτό...».

 Είναι Ο.Κ. να μην μοιράζεται κάποιος. Όποιος δεν επιθυμεί να μοιραστεί κάτι με τους υπόλοιπους, δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει.

 Είναι ευθύνη όλων και του κάθε μέλους ξεχωριστά να κάνει την συζήτηση ένα ασφαλές μέρος για μοίρασμα. Σεβόμαστε την εμπιστευτικότητα, φερόμαστε στους άλλους με σεβασμό και ευγένεια και δείχνουμε κατανόηση και συμπόνια.

 Το ΜΑΖΙ υπενθυμίζει ότι: Οι ομάδες αυτοβοήθειας δεν είναι θεραπεία, δεν είναι μέρος για διάγνωση, δεν είναι πρόγραμμα βασισμένο στις αρχές των «12 βημάτων», δεν είναι διάλεξη ειδικών. Οι συμμετέχοντες φέρουν την ευθύνη για την θεραπεία που ακολουθούν (ή δεν ακολουθούν).

 Το ΜΑΖΙ – εκπροσωπούμενο από τον συντονιστή της ομάδας – διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από την ομάδα μέλος που αποδεδειγμένα (με βάση τις παρατηρήσεις της πλειοψηφίας της ομάδας) και συστηματικά παραβιάζει κάποιον ή όλους τους παραπάνω κανόνες.

 Η ομάδα ξεκινάει αυστηρά στην προγραμματισμένη εκάστοτε ώρα. Όποιος/α δεν βρίσκεται εγκαίρως στο χώρο και καθυστερεί πάνω από δεκαπέντε λεπτά, δεν θα μπορεί να συμμετέχει την συγκεκριμένη μέρα στην ομάδα.

! Στην πρώτη σας συμμετοχή σε ομάδα αυτοβοήθειας ΜΑΖΙ, θα σας ζητηθεί - αφού διαβάσετε με προσοχή τους παραπάνω κανόνες - να δηλώσετε με την υπογραφή σας ότι θα τους σεβαστείτε και θα τους εφαρμόσετε.