Διαβάστε επίσης
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

facebook_icon

Σύνδεση στο forumclimax

Αναζήτηση
Χρήστες
Έχουμε 45 επισκέπτες συνδεδεμένους

e561084e9220383c7204eb40f9bc13f1 XL

Ονομάζομαι Αιμιλία. Πάσχω από διπολική διαταραχή.

Αρχές του 2013, άνεργη και με άθλια ψυχολογία, πάω σινεμά με την αδερφή μου. Τίτλος ταινίας: "Οδηγός αισιοδοξίας" (για να ανέβουμε και λιγάκι). Το θέμα της: Άτομα με διπολική διαταραχή. Ουάου, υπάρχουν κι άλλοι!! Στο σπίτι, μέσω διαδικτύου, βρίσκω την ομάδα αυτοβοήθειας ΜΑΖΙ, καλώ και ναι...υπάρχει απάντηση!. Εξηγώ τι θέλω, ευγενική απόκριση μου δίνει το τηλέφωνο συντονιστή ομάδας. Τον καλώ, μιλάμε, θέλω να πάω, ξεκινώ, γυρνώ πίσω, καλώ ξανά τον συντονιστή. Χαλαρός, "συμβαίνει σε όλους", μου λέει, "όταν το αισθανθείς, θα το κάνεις". Και ναι, το έκανα. Ψιλοαγχωμένη, αμήχανη, τι θα βρω τώρα εκεί;... Ξεκινάμε, πολλοί διπολικοί και όλοι με όσα πάνω κάτω αισθάνομαι κι εγώ. Στην τελική κατανοώ ότι θα έχω καταθλίψεις κατά διαστήματα, υποκινούμενη από κάποια αιτία. Δυστυχώς, οι καταθλίψεις μου (αυτό είναι το πρόβλημα μου) διαρκούν πολύ, με άμεση έλλειψη αυτοπεποίθησης. Μαθαίνω να με αγκαλιάζω, να κάνω υπομονή, γιατί στην τελική...θα περάσει! Πάντα περνά! Και στην τελική, υπάρχει η ομάδα του ΜΑΖΙ.

Είμαι διαγνωσμένη από το 2000 και τελικά το 2013 αναγνωρίζω ΤΙ και ΠΩΣ. Θέλω αυτό να το μεταφέρω, βοηθιέμαι βοηθώντας. Σε περιπτώσεις σαν τη δική μου, χρειάζεται μια ολοκληρωμένη θεραπεία – φαρμακοθεραπεία και ψυχοθεραπεία – αλλά η ομάδα αυτοβοήθειας είναι κάτι ξεχωριστό. Δίνω και παίρνω. Αισθάνομαι χρήσιμη! Είναι ένας χώρος όπου μιλάμε, διαφωνούμε, συμφωνούμε, βγαίνουμε, πειραζόμαστε και αγαπιόμαστε γιατί είμαστε όλοι... ΜΑΖΙ. Με μαθαίνω συνέχεια και δικαιολογώ πράγματα του παρελθόντος, σκεπτόμενη και τους άλλους. Προσπαθώ να με αγαπήσω και να με αγκαλιάζω. Επί το πλείστον, χαίρομαι την κάθε μέρα που ξημερώνει και θέλω αυτή μου τη χαρά να την μοιραστώ και με όσους άλλους την αναζητούν.

Μέσα στο διάστημα αυτό είδα πολλούς – κάποιοι εξαφανίστηκαν άμεσα, κάποιοι έμειναν για τόσο όσο και και υπάρχουν και οι υπόλοιποι που είμαστε ακόμα μαζί. Θέλω να μας ευχηθώ να είμαστε καλά και να ξέρουμε ότι υπάρχει μια ανοιχτή πόρτα ώστε όλοι ΜΑΖΙ να προχωρήσουμε. Είμαστε όλοι διαφορετικοί, είμαστε όλοι ίδιοι: αναζητούμε μια ευτυχισμένη ζωή. Τελικά υπάρχει ελπίδα.

* Η Αιμιλία είναι μέλος ομάδας αυτοβοήθειας του ΜΑΖΙ στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ: www.citizensagainstdepression.gr