Βασίλη,Καλή σου Χρονιά! Θα διαφωνήσω δυστυχώς και με τα δύο που μου γράφεις,ότι μόνο 30-40 γραμμάρια πρωτεϊνης μπορεί να μεταβολήσει το σώμα (ποιός το λεέι αυτό
και ότι δεν μπορούν να διαχωριστούν με πολύ νόστιμους τρόπους οι υδατάνθρακες από τις πρωτεϊνες. Μπορώ να σε παραπέμψω σε ένα από τα πιο αξιόλογα σύγχρονα βιβλία πάνω στο θέμα:
Why do you overeat? when all you want is to be slim,Zoe Hardcombe,2006
Ελληνική Έκδοση: Γιατί τρώμε τόσο πολύ; ενώ θέλουμε να είμαστε αδύνατοι, Εκδ.Μελάνι,2008.
Το σημαντικό στη Zoe Harscombe είναι ότι δεν αναζητά τις αιτίες του τροφικού εθισμού στην "συναισθηματική τροφή"(όπως ας πούμε ο Δεδούκος στο:Σκέψου και Αδυνάτησε-Ψυχοδιαιτολογία, Εκδ.Μύρτος 2007),αλλά αποδίδει τις ακατανίκητες λιγούρες στην επίδραση των υδατανθράκων στο επίπεδο ζαχάρου στο αίμα.
Μπορώ σύντομα να σου απαντήσω ότι οι διαβητικοί που κινδύνευε η ζωή τους,πριν ανακαλυφθούν οι ενέσεις ινσουλίνης,τα πιο παλιά χρόνια ξέρεις τι έκαναν; Απλώς τρέφονταν με πρωτεϊνες και λίπος,(προσέχοντας την χοληστερίνη τους και το υπερβολικό ζωικό λίπος,βέβαια)!!!Το αν χρειάζονται κάποιοι-ες μια εισαγωγική περίοδο 5-6 μερών για να προσαρμοστεί το σώμα να συνηθήσει την ποσότητα πρωτεϊνών που θα φάνε είναι άλλο,ηρωίκο,θεματάκι.!
Και σε μένα κάποιες ομάδες πρωτεϊνών όπως τα όσπρια εκτός ενός ορίου,δεν τα ανέχεται ο οργανισμός μου,αλλά η μητέρα φύση,ακόμα και το κοινωνικό πνεύμα των Χριστουγέννων,μπορούν να εκπλήξουν με την ποικιλία πρωτεϊνών που διαθέτουν.!
Να είσαι καλά!