Αρχική Forum ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Θεατρική παράσταση Αλισίβα - ΜΑΖΙ: "Κόλαφος εν Λευκώ" Αναζήτηση εθελοντών
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Θεατρική παράσταση Αλισίβα - ΜΑΖΙ: "Κόλαφος εν Λευκώ" Αναζήτηση εθελοντών

Θεατρική παράσταση Αλισίβα - ΜΑΖΙ: "Κόλαφος εν Λευκώ" Αναζήτηση εθελοντών 16 Φεβ 2013 05:36 #3794

  • menediatou
  • ( Διαχειριστής )
  • Το Άβαταρ του/της menediatou
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Διαχειριστής
  • Δημοσιεύσεις: 83
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 17
  • Κάρμα: 4
Με πρώτες ύλες την όρεξη για δημιουργία, την αγάπη για το θέατρο, τη μουσική και τη δίψα για την έρευνα, τη μελέτη, την συγγραφή και την σύνθεση, γεννήθηκε η Καλλιτεχνική Ομάδα «Αλισίβα» στα τέλη του 2010. Τα μέλη της, ερασιτέχνες ηθοποιοί που συμμετέχουν και στη Θεατρική Ομάδα «Υπόγειο με Ήλιους», μουσικοί όπως επίσης κι άλλοι καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους, επιδιώκουν να δουλεύουν με αφοσίωση και συναισθηματική ειλικρίνεια πάνω σε δυνατά θέματα που αφορούν όλους μας, χρησιμοποιώντας μεθόδους από το Θέατρο Επινόησης (Devised Theatre).

Το Devising ακροβατεί ανάμεσα στην τέχνη και τη ζωή, είναι μια εκφραστική διαδικασία που εστιάζει σε μια συλλογική προσπάθεια δημιουργίας. Βασίζεται στην συναίσθηση, στον αυθορμητισμό της αυτενέργειας και στην συγκέντρωση ιδεών, σκέψεων και προβληματισμών. Συνοδεύεται από αυτοσχεδιασμούς υποψιασμένους ή μη, δίνοντας έμφαση στην ενεργοποίηση της συναισθηματικής μνήμης, στην σκηνική αξιοποίηση της φαντασίας και του οραματισμού καθώς και στην συγγραφή κειμένων, ενίοτε και σύνθεσης μουσικής με τελικό στόχο μια πρωτότυπη παράσταση.

Οι «Αλισίβα» έχοντας επιλέξει ως θέμα διερεύνησης την Διπολική Διαταραχή (διαταραχή διάθεσης γνωστή και ως μανιοκατάθλιψη) οδηγήθηκαν μέσα από συστηματική έρευνα δύο χρόνων, επικοινωνία και συνεργασία με την ψυχολόγο Αγγελική Μενεδιάτου (Μ.Α. Κλινικής Ψυχολογίας και Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Διαταραχών Διάθεσης «ΜΑΖΙ») και με πάσχοντες, καθώς και με οργανωμένους αυτοσχεδιασμούς υπό το πρίσμα ενός πολυδιάστατου καμβά ποικίλων συναισθημάτων και ενεργειών, στη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου με συνοδεία ζωντανής μουσικής, το οποίο τιτλοφορείται «Κόλαφος εν Λευκώ». Τη δεδομένη στιγμή διεξάγονται πρόβες πάνω στο έργο με στόχο την παρουσίασή του.

Η ιστορία επηρεασμένη απ' τη συμπτωματολογία της ασθένειας, διαπραγματεύεται με μια σκοτεινή ποιητική αφήγηση συγκεκριμένες συναισθηματικές εκρήξεις και εκπληρώνει τους σκοπούς εμβάθυνσης της στον διπολικό κόσμο. Η ηρωίδα του έργου μέσα από διάφορες σκηνές προσπαθεί να αποδεχτεί τον εαυτό της κατανοώντας καλύτερα τις σκιερές πλευρές του. Έτσι έρχεται να μας αποδείξει ότι ακόμα και σε στιγμές που όλα φαίνονται να γκρεμίζονται, μπορούμε να διεκδικήσουμε την κάθε πιθανότητα να γίνουμε πραγματικά ευτυχισμένοι.



ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΜΑΖΙ:

Στα τέλη του 2010, ήρθε σε επαφή μαζί μας η Καλλιτεχνική Ομάδα «Αλισίβα». Η «Αλισίβα» επέλεξε να διερευνήσει το θέμα της Διπολικής Διαταραχής και χρησιμοποιώντας τις μεθόδους του Θεάτρου Επινόησης, να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο, το «Κόλαφος εν Λευκώ». Με μεγάλη μας χαρά στηρίξαμε την «Αλισίβα» από την αρχή: η πρόεδρος ΔΣ και επιστημονική υπεύθυνη του ΜΑΖΙ ανέλαβε την επιστημονική – θεωρητική πλευρά της συνεργασίας και μέλη του ΜΑΖΙ με διπολική διαταραχή βοήθησαν την καλλιτεχνική ομάδα στην βιωματική κατανόηση της ασθένειας, στην ενσυναίσθηση δηλαδή του βιώματος των ασθενών. Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτή την εξαιρετική προσπάθεια.

Η Καλλιτεχνική Ομάδα "Αλισίβα" σε συνεργασία με το ΜΑΖΙ ετοιμάζει θεατρική παράσταση για την διπολική διαταραχή. Το κείμενο και η μουσική είναι πρωτότυπες δημιουργίες της ομάδας. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ΜΑΖΙ. Καθώς η ομάδα δημιουργεί αποκλειστικά και μόνο κινούμενη από μεράκι και αγάπη, χωρίς καμία μορφή χρηματοδότησης, αναζητούμε εθελοντές που θα βοηθήσουν στην δημιουργία και την πραγματοποίηση της παράστασης. Πιο συγκεκριμένα, αναζητούμε μοδίστρα, ξυλουργό - μαραγκό, κάμεραμαν, στούντιο για ηχογράφηση και μοντέρ. Επίσης ηχολήπτη (για τις μέρες των παραστάσεων, οι οποίες προγραμματίζονται για το φθινόπωρο). Για τις μέρες των παραστάσεων επίσης θα ήταν ιδιαίτερα βοηθητικό, αν υπάρχει κάποιος να τα δανείσει, να έχουμε ηχεία μόνιτορ. Όλοι οι εθελοντές θα αναφερθούν στο πρόγραμμα της παράστασης, καθώς και στη σελίδα των εθελοντών στο site του ΜΑΖΙ. Ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων! Κοινοποιήστε αν θέλετε στον τοίχο σας ή προωθήστε το θέμα σε κάποιον που μπορεί να γνωρίζετε και να ανήκει στις παραπάνω επαγγελματικές κατηγορίες. Επικοινωνία: 801 1000 201
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.049 δευτερόλεπτα