Αρχική Forum ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Έλλειψη δικαστικού ψυχιατρείου
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
 • Σελίδα:
 • 1

ΘΕΜΑ: Έλλειψη δικαστικού ψυχιατρείου

Έλλειψη δικαστικού ψυχιατρείου 16 Μαρ 2011 22:13 #664

 • Βασίλης
 • ( Μέλος )
 • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Πλατινένιος Boarder
 • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
 • Δημοσιεύσεις: 893
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
 • Κάρμα: 22
Στη φωλιά του κούκου

Μείζον ζήτημα ανακύπτει από τις καταγγελίες του διευθυντή και ψυχίατρου διευθυντή στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, Α. Χαϊδεμένου, ο οποίος ανοικτά κάνει λόγο για δολοφόνους που χαρακτηρίζονται ως άτομα με μειωμένο καταλογισμό και εκτίουν τρία χρόνια σε ψυχιατρείο (vid)

Αναταραχή θα προκαλέσουν οι αποκαλύψεις -καταγγελίες του ψυχίατρου Διευθυντή στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, Αλέξανδρου Χαϊδεμένου, σύμφωνα με τις οποίες, εγκληματίες, δολοφόνοι και κάθε λογής βαρυποινίτες που έχουν χαρακτηρισθεί ως άτομα με μειωμένο καταλογισμό, δεν εκτίουν την ποινή τους μέσα στη φυλακή, αλλά θα εγκλειστούν αναγκαστικά για τουλάχιστον τρία χρόνια σε ψυχιατρείο.

Για παράδειγμα, λέει ο Α. Χαϊδεμένος, υπάρχει ασθενής ο οποίος έχει κάνει τρεις φόνους, υποβλήθηκε σε συνεχή φαρμακευτική αγωγή αλλά ούτε αναισθησία απέκτησε, ούτε τον εγκατέλειψαν οι παραλυτικές του ιδέες και οι ψευδαισθήσεις.

Σύμφωνα με τον νόμο ο άνθρωπος αυτός μπορεί σε κάποια στιγμή να βγει από το ψυχιατρείο, ασχέτως ίασης της ψυχασθένειας ή έστω καταστολής της.

Οι σημαντικές αυτές αποκαλύψεις έγιναν στο μπλογκ "ΤΡΑΝΖΙΤ", του δημοσιογράφου Γ. Κουβαρά.

Στη μονάδα του Χαϊδεμένου φιλοξενούνται περιστατικά όλων των κατηγοριών.

Έτσι μια κυρία με κατάθλιψη θα πρέπει να νοσηλεύεται δίπλα σε έναν άνθρωπο που έχει σκοτώσει.

Την απαράδεκτη κατάσταση λόγω έλλειψης δικαστικού ψυχιατρείου στιγματίζει με έκθεση -κόλαφο για τη Δικαιοσύνη και ο Συνήγορος του Πολίτη.

Την έκθεση συνέταξε η επιστημονική Σύμβουλος Αιμιλία Πανάγου και εκθέτει την κατάσταση στο TRANSIT

"Φανταστείτε ότι ένα απόγευμα σ’αυτό το χώρο που είναι φτιαγμένος για να δέχεται περιστατικά όλων των κατηγοριών, θα μπορουσαν να εφημερεύουν, και θα μπορούσαν να έχουν υπηρεσία δύο κοπέλες. Πώς θα ήταν δυνατόν αυτές οι δύο κοπέλες να απαγορεύσουν σ’έναν εύσωμο άντρα, σε περίπτωση που επιχειρήσει να δραπετεύσει απ’το τμήμα. Είναι σχεδόν αδύνατον…“ τονίζει ο κ. Χαϊδεμένος.

"Αν ο γιατρός πει ότι ο ασθενής δεν χρειάζεται καθήλωση και πρέπει να βγει στην κοινότητα κλπ, ο νοσηλευτής θα ακολουθήσει αυτή την οδηγία, αλλά αν ενδεχομένως γίνει κάτι ο ασθενής ας πούμε φύγει, από το Ψυχιατρείο, ο νοσηλευτής διώκεται γιατί υποτίθεται οτι είναι υπεύθυνος για τη φύλαξη του, που αυτό δεν προκύπτει από πουθενά", αποκαλύπτει η κυρία Αιμιλία Πανάγου.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Διότι αν και πριν 60 χρόνια ο νομοθέτης προνόησε για την λύση του προβλήματoς, με τη δημιουργία δικαστικού ψυχιατρείου, έκτοτε η διάταξη αυτή παραμένει κενό γράμμα του νόμου.

Εν τω μεταξύ, στο ψυχιατρείο μπορεί να βρεθούν και παραβατικά άτομα με νοητική υστέρηση ή κωφάλαλοι, ή ακόμα και παιδιά, λόγω έλλειψης των κατάλληλων θεσμικών πλαισίων και υποδομών.

news247.gr/ellada/kraygh_agwnias_gia_kra...xiatreia.785098.html
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
 • Σελίδα:
 • 1
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.061 δευτερόλεπτα