Αρχική Forum ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Ακατάλληλοι όσοι πάσχουν από διπολική ή σχιζοφρένεια να κάνουν οικογένεια;
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Ακατάλληλοι όσοι πάσχουν από διπολική ή σχιζοφρένεια να κάνουν οικογένεια;

Ακατάλληλοι όσοι πάσχουν από διπολική ή σχιζοφρένεια να κάνουν οικογένεια; 02 Οκτ 2011 09:46 #1562

  • Βασίλης
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πλατινένιος Boarder
  • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
  • Δημοσιεύσεις: 893
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
  • Κάρμα: 22
"Μην πιέζεις κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο που πάσχει από σχιζοφρένεια ή διπολική διαταραχή να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σωστά στις δύσκολες υποχρεώσεις του γάμου. Εξ αιτίας της υπερευαισθησίας του θα πληγωθεί και θα πληγώσει. Ο γάμος βοηθά όσους έχουν δυνατή και συγκροτημένη ψυχολογία αλλά εξουθενώνει τους υπερευαίσθητους και ευάλωτους."

Κι όμως τα παραπάνω ειπώθηκαν από άνθρωπο που έχει σπουδάσει ψυχολογία. Η συζήτηση που ακολούθησε εκεί που έγινε το σχόλιο απέδειξε ότι το στίγμα καλά κρατεί, ζει και βασιλεύει. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αλήθεια είναι πως δεν πρέπει να πιέζουμε ΚΑΝΕΝΑΝ να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια. Η σχιζοφρένεια και η διπολική διαταραχή ΔΕΝ έχουν να κάνουν με την ικανότητα κάποιου να κάνει οικογένεια. ΚΑΘΕ περίπτωση ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τη βλέπουμε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. Ελπίζουμε ο κύριος που έκανε το σχόλιο να ανακαλέσει όπως και ευγενικά του ζητήσαμε.
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Ακατάλληλοι όσοι πάσχουν από διπολική ή σχιζοφρένεια να κάνουν οικογένεια; 03 Οκτ 2011 21:18 #1575

  • Βασίλης
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πλατινένιος Boarder
  • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
  • Δημοσιεύσεις: 893
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
  • Κάρμα: 22
μεταφέρω τη συζήτηση που προέκυψε στο chat MAZI!:

-Κανέναν δεν πρέπει να πιέζει κανείς για ένα τόσο μεγάλο βήμα στη ζωή του.

-δεν είναι διατυπωμένο σωστά ,κανονικά θα έπρεπε να λέει ,μη πιέζεις κάποιο συγγενικό πρόσωπο με ευαίσθητη ψυχολογία να πάρει αποφάσεις για την ζωή του αν δεν είναι έτοιμο και προετοιμασμένο και πάντα να στηρίζεις τις επιλογές του που είναι στη σωστή κατεύθυνση και αν κάτι δεν πάει καλά να είσαι εκεί δίπλα του να το στηρίξεις.

-όχι απλώς δεν διατυπωμένο σωστά. είναι το στίγμα σε όλο του το μεγαλείο.

-στιγματίζει όλους τους ανθρώπους με το σκεπτικό που αναπτύσσει , δηλαδή αφενός μεν μιλάει με σιγουριά και de facto για αποτυχία του γάμου όταν υπάρχουν ψυχιατρικά προβλήματα, αφετέρου με κάνει να χαμογελάω γιατί με βάζει να σκεφτώ πως όσοι παίρνουν διαζύγιο είναι ή σχιζοφρενής ή διπολικοί.

-πού διαφωνείς Βασίλη; "Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σωστά στις δύσκολες υποχρεώσεις του γάμου"- όπως και το 50% των γάμων, που καταλήγουν σε διαζύγιο... " Ο γάμος βοηθά όσους έχουν δυνατή και συγκροτημένη ψυχολογία αλλά εξουθενώνει τους υπερευαίσθητους και ευάλωτους." εδώ διαφωνώ, ένας γάμος μπορεί να προσφέρει υποστήριξη, σταθερότητα, ασφάλεια και προστασία σε ένα άτομο που πάσχει από σχιζοφρένεια ή διπολική διαταραχή. Επίσης γενικά λένε οι στατιστικές ότι ο γάμος βοηθάει τους άντρες, αλλά όχι τις γυναίκες (οι παντρεμένοι άντρες ζουν περισσότερο από τους εργένηδες, το αντίθετο όμως συμβαίνει με τις γυναίκες-οι παντρεμένες ζουν λιγότερο από τις άγαμες).

-που διαφωνώ; η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αλήθεια είναι πως δεν πρέπει να πιέζουμε ΚΑΝΕΝΑΝ να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια. η σχιζοφρένεια και η διπολική διαταραχή ΔΕΝ έχουν να κάνουν με την ικανότητα κάποιου να κάνει οικογένεια. ΚΑΘΕ περίπτωση ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τη βλέπουμε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.

-ο κρητικος το λεει απο καλη προθεση.ηδη ο γαμος ειναι δυσκολο να κρατησει στην εποχη μας.γιαυτο και τοσα διαζυγια.και καλα να εισαι τα νευρα σου θα σπασουν καποια στιγμη.αρα οσοι εχουν και καποια ευαισθησια θα πρεπει να εχουν 2 φορες την δυναμη να ανταπεξελθουν.δεν ειπε να ζησεις μονος.απλα αλλο μια σχεση-συμβιωση,και αλλο πεθερικα,δεη,οτε,παιδια,κλπ εξοδα.περισσοτερο ζορι,περισσοτερη πεσμενη ψυχολογια

-Χμ, δεν μπορώ να ξέρω τις προθέσεις του συγκεκριμένου ατόμου ή αν εννοεί κάπως αλλιώς αυτά που έγραψε, όμως πραγματικά η συγκεκριμένη διατύπωση χωράει ενστάσεις!
Το σημαντικό για μένα είναι το να ''ΜΗΝ ΠΙΕΖΕΙΣ'', ούτε άμεσα ούτε έμμεσα τον οποιοδήποτε!
Επιπλέον, είμαι περίεργη πώς ορίζει τη ''δυνατή και συγκροτημένη ψυχολογία''.. δεν το αναφέρει. Δηλαδή, ποια είναι τα χαρακτηριστικά της και ποιοι άνθρωποι, σήμερα, υποτίθεται ότι έχουν μια τέτοια ψυχολογία σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια;;;

-οποιος δεν αγαπαει αληθινα η δεν εχει υπομονη δεν κανει να παντρευεται γενικως.τωρα αν ειναι διπολικος η τριφασικος μικρη σημασια εχει..

-σωστο αυτο. "οποιος δεν αγαπαει αληθινα". κ ειναι ενδιαφερον να αναρωτηθει κανεις τι ειναι η αληθινη αγαπη! η αγαπη εινα προσφορα, δεν ειναι ιδοτελεια.

-Βασιλη γραφεις πιο πανω, η διπολικη κ η σχιζοφρενεια δεν εχουν να κανουν με την ικανοτητα καποιου να κανει οικογενεια. δηλ πιστευεις οτι ειναι το ιδιο ευκολο να εχει καποιος ψυχωση ή διπολικη κ να μεγαλωνει 2 παιδια, τα οποια θα γκρινιαζουν, θα λενε τα δικα τους, δε θα καταλαβοινουν καθολου γιατι δεν μπορεις να παρεις τα ποδια σου οταν πεφτεις σε φουλ καταθλιψη κλπ κλπ, με το να μην εχει ψυχωση ή διπολικη?

-κάποιος που έχει ψύχωση ή διπολική μπορεί να ζήσει μια απόλυτα φυσιολογική και λειτουργική ζωή. κάποιος που έχει ψύχωση ή διπολική μπορεί να σπουδάσει, να δουλέψει και φυσικά να κάνει οικογένεια και παιδιά. το αν θα κάνει μια συγκροτημένη οικογένεια έχει να κάνει με το πόσο συγκροτημένος είναι ως άνθρωπος και όχι με το αν έχει ψύχωση ή διπολική. γνωρίζω 3 ζευγάρια κ με διπολική κ με ψύχωση. έχουν οικογένειες που θα τις ζήλευαν οι πιο φυσιολογικοί των φυσιολογικών. γνωρίζω ζευγάρι που είναι χρόνια στα χωρίσματα και μόνο η ασθένεια δεν είναι η αιτία. γνωρίζω ζευγάρια που δεν τα κατάφεραν και χώρισαν είτε λόγω ασθένειας είτε λόγω άλλων προβλημάτων. που καταλήγουμε; καταλήγουμε στο γεγονός πως κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και να το υποστηρίζει ο οποιοσδήποτε πως όλοι με ψύχωση ή διπολική είναι ακατάλληλοι για οικογένεια στιγματίζει τα άτομα αυτά σε τελείως αναχρονιστικό βαθμό. επίσης, έχω να σου πω πως τα παιδιά όχι μόνο καταλαβαίνουν τις φάσεις αλλά γίνονται και καλλίτεροι άνθρωποι.

-συμφωνω κ εγω με τον βασιλη, γιατι τα ατομα ειναι που καθοριζουν την διπολικοτητα κ οχι η διπολικοτητα τα ατομα

-συμφωνο οσο αναφορα για τιν αγαπη,ομωσ ενασ ανθρωποσ ποθ αντιμετοπιζει τετιου ιδουσ προβληματα,[δεν μπορει να ανταπεξελθη απολυτα στησ απαιτησεισ ποθ εχει η οικογενεια,διοτι αποροφα ολι τιν ενεργεια το προβλημα που αντιμετωπιζει,δεν εχει καθαρο μυαλο,το μονο που σκευταιτε ,ειναι τα ιδια κ τα ιδια,το εχο παθει εχο γιο 8,5 χρονων. με λιγα λογια το ατομο που εχει τετοια προβληματα αδυνατη να ανταπεξελθη στησ υποχρεωσεισ του ,οσο κ αν αγαπα τουσ δικουσ του ανθρωπουσ .

-το βίωμά σου είναι μια προσωπική υπόθεση. δεν είναι ο κανόνας όμως. δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν υπάρχει πανάκεια.

-vasili moy symfono,alla den xero posp efykto einai na kyoforisi mia fynaika otan akolouthi tetiou idous farmakeytiki agogi;aposo xero den epitrepete,ayto isxi k antistixa gia ton antra,tora an den kani katanalosi farmakon mpori aneta,fisika kaneis den xeri tin istoria mou,kden thelo na vretho paradigma pros mimisi giayto apo do k sto exis tha eimai pio prosextiki,k tha milo genika,o kathe anthropos einai monadikos k xexoristos,istories teties exoun polla koina,alla oi leptomeries kanoun ti diafora,ena parameni to idio,i dynamh tis thelisis,ean to epithimoume tha to kataferoume.

-η φαρμακευτική αγωγή είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας και μετά αλλά σε συνεργασία με τους γιατρούς βρίσκεται η λύση και πέφτει κ αυτό το εμπόδιο.

-μιας κ κανουμε κουβεντα κ εχει κυλησει ομορφα, αυτο που μου ρθε στο μυαλο με αφορμη το σχολιο της Γιωτας, ειναι οτι αρχικα στους πιο πολλους ανθρωπους μαλλον μια ψυχικη διαταραχη, οποια κ αν ειναι αυτη, οχι μονο η ψυχωση ή η διπολικη, αλλα κ καταθλιψη, διατροφικη διαταραχη, αγχωδης διαταραχη ή ο,τι αλλο, αποδιωργανωνει τον ανθρωπο κ επηρεαζει αρνητικα κ την προσωπικοτητα του. δηλ στην αρχη "διοικει" η διαταραχη. στη συνεχεια ομως ειναι μια πολυ ενδιαφερουσα προκληση, κ εξαρταται πώς θα την αξιοποιησει ο καθε ανθρωπος που του ετυχε ενα ψυχολογικο προβλημα. καποιοι μπορει να κολησουν κ τα μιζεριαζουν σε δυσλειτουργικα μοτιβα μια ζωη, κ αλλοι μπορει να την αξιοποιησουν κ να κερδισουν αυτογνωσια, ωριμοτητα κ πολλα καλα κ με αφορμη τη διαταραχη να βελτιωσουν τον τροπο που διαχειριζονται οχι μονο τα συμπτωματα της διαταραχης, αλλα κ πολλους τομεις της ζωης τους!

-σιγουρα δε θελω να γενικευω, απο την προσωπικη μου εμπειρια δεν μπορω να πω οτι την πηρα θερμα την καταθλιψη με το καλημερα κ ειπα, "ωραια αφορμη για αυτογνωσια κ αυτοβελτιωση". στην αρχη εκανα πολλες αυτοκαταστροφικες κινησεις που απλα βαλτωναν την ηδη ασχημη υπαρχουσα κατασταση. αργοτερα ομως καταφερα να αξιοποιησω, νομιζω, κ σε βαθος χρονου φυσικα, οχι απο τη μια μερα στην αλλη, αρκετα απο τα προβληματα που μου δημιουργηθηκαν.

-k οχι μονο αυτο...γιατι ο καθε ανθρωπος ειναι μια προσωπικοτητα..ειναι κ διπολικος κ αντρας η γυναικα κ συντροφος κ φιλος κ..κ κ.. ενα σωρο αλλα..ελεος με τις γενικευσεις..αλλωστε ποσοι ανθρωποι εχουν μια διαταραχη κ νομιζουν οτι ειναι υγιεις...μην ξεχναμε οτι δεν περνανε ολοι απο τεστ η δεν ζητανε ολοι βοηθεια..αλλωστε για μενα η διπολικοτητα μπορει να αποβει ακρως δημιουργικη.η κατθλιψη ευνοει την συνειδητοτητα κ η μανια την σπιθα της αλλαγης..κ θα πω κ κατι ακραιο..η κοινωνια χρειαζεται διπολικους,οι οποιοι οχι μονο μπορουν να φερουν αλλαγες σε ατομικο επιπεδο,αλλα κ σε παγκοσμιο..φτανει να μην φτανουν στα ακρα..

-σίγουρα αποδιοργανώνει τον άνθρωπο αλλά δεν θα έλεγα πως επηρεάζει αρνητικά την προσωπικότητα η ίδια η διαταραχή. εγώ θα έλεγα πως λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός των αρνητικών της προσωπικότητας του ατόμου. από εκεί και ύστερα, οι γενικεύσεις που έγιναν με αφορμή το σχόλιο και δεν βοηθούν και δεν έχουν και κανένα νόημα. ο κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή οντότητα και ως τέτοια πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε. η οικογένεια λοιπόν όχι μόνο είναι μια τροχοπέδη για το άτομο αλλά μια λειτουργική και ισορροπημένη οικογένεια μπορεί να παίξει και καταλυτικό ρόλο στη σταθεροποίηση και στην ισορρόπηση του ατόμου.

υγ:πατήστε παράθεση για να μπορέσετε να το διαβάσετε σε καλλίτερη μορφή.
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Τελευταία διόρθωση: 03 Οκτ 2011 21:19 από Βασίλης.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Ακατάλληλοι όσοι πάσχουν από διπολική ή σχιζοφρένεια να κάνουν οικογένεια; 07 Οκτ 2011 04:13 #1599

  • ολυμπια
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της ολυμπια
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έμπειρος Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 138
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 35
  • Κάρμα: 12
Η αλήθεια είναι οτι γενικεύει ,γιατί όπως σωστά συμφωνήσαμε πάνω κάτω όλοι στη συζήτηση ,κάθε περίπτωση ανθρώπου με δ/δ είναι διαφορετική .Ομως βρε Βασίλη που είδες εσύ μέσα από την συζήτηση που ακολούθησε και αναδημοσιεύεις να υπάρχει στιγματισμός ;Εγώ προσωπικά διαπίστωσα πως όλα τα παιδιά βάζουν τον προβληματισμό τους ,όπως θα έκανε κάθε ενήλικας άνθρωπος .Αλωστε ο ίδιος προβληματισμός τίθεται και από την Jamison στο βιβλίο της <<ένα ανήσυχο μυαλό>> και μάλιστα δίνει την δική της εκδοχή στο τέλος, που είναι απόλυτα σεβαστή.Τους ίδιους προβληματισμούς έχει και κάθε άνθρωπος( είτε είναι διπολικός είτε όχι) ο οποίος καλείται να αποφασίσει για την ζωή του και αυτό δείχνει ωριμότητα και υπευθυνότητα.Αποψή μου είναι ότι ο ψυχολόγος είχε καλές προθέσεις ,απλά τις διατύπωσε λίγο άκομψα ,πάντως αυτό δεν αναιρεί,μια θεμελιώδη αλήθεια που είναι και το ζητούμενο : το συναίσθημα πρέπει να συμβαδίζει με την λογική και ένας γάμος ή μια σχέση ανθρώπινη πρέπει να τα περιλαμβάνει και τα δύο.
να θυμάμαι : τίποτα δεν είναι τέλειο , ούτε μπορεί να μετρηθεί ακριβώς !
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Ακατάλληλοι όσοι πάσχουν από διπολική ή σχιζοφρένεια να κάνουν οικογένεια; 07 Οκτ 2011 08:12 #1600

  • Βασίλης
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πλατινένιος Boarder
  • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
  • Δημοσιεύσεις: 893
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
  • Κάρμα: 22
ολυμπία, η συζήτηση που αναδημοσίευσα είναι από τα μέλη του chat ΜΑΖΙ! και όχι από τον τοίχο στο facebook του συγκεκριμένου ανθρώπου που είπε το παραπάνω.

λες πως ο ψυχολόγος είχε καλές προθέσεις. πως θα σου φαινόταν αν έλεγαν στον γιο σου πως είναι ανίκανος να κάνει οικογένεια;
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Ακατάλληλοι όσοι πάσχουν από διπολική ή σχιζοφρένεια να κάνουν οικογένεια; 07 Οκτ 2011 08:35 #1601

  • arktos
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της arktos
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Χρυσός Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 209
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 17
  • Κάρμα: 13
ολυμπια έγραψε:
Η αλήθεια είναι οτι γενικεύει ,γιατί όπως σωστά συμφωνήσαμε πάνω κάτω όλοι στη συζήτηση ,κάθε περίπτωση ανθρώπου με δ/δ είναι διαφορετική .Ομως βρε Βασίλη που είδες εσύ μέσα από την συζήτηση που ακολούθησε και αναδημοσιεύεις να υπάρχει στιγματισμός ;Εγώ προσωπικά διαπίστωσα πως όλα τα παιδιά βάζουν τον προβληματισμό τους ,όπως θα έκανε κάθε ενήλικας άνθρωπος .Αλωστε ο ίδιος προβληματισμός τίθεται και από την Jamison στο βιβλίο της <<ένα ανήσυχο μυαλό>> και μάλιστα δίνει την δική της εκδοχή στο τέλος, που είναι απόλυτα σεβαστή.Τους ίδιους προβληματισμούς έχει και κάθε άνθρωπος( είτε είναι διπολικός είτε όχι) ο οποίος καλείται να αποφασίσει για την ζωή του και αυτό δείχνει ωριμότητα και υπευθυνότητα.Αποψή μου είναι ότι ο ψυχολόγος είχε καλές προθέσεις ,απλά τις διατύπωσε λίγο άκομψα ,πάντως αυτό δεν αναιρεί,μια θεμελιώδη αλήθεια που είναι και το ζητούμενο : το συναίσθημα πρέπει να συμβαδίζει με την λογική και ένας γάμος ή μια σχέση ανθρώπινη πρέπει να τα περιλαμβάνει και τα δύο.


ολυμπια, αυτο που ανερτησε ο συγκεκριμενος ψυχολογος για μενα ειναι απαραδεκτο.
ειναι ο ορισμός του στιγματος.
ένας γαμος, μια σχεση ειναι δυσκολο για τον καθενα.
δν βγαινεις ομως ξαφνικα να δηλωνεις κατι τετοιο μονο για τους ψυχικα ασθενείς.
τους εβαλες σε ειδικη κατηγορια αμεσως αμεσως.
αυτο ειναι το στιγμα.
αν μου το κανει ο ψυχολογος, τί να περιμενω απο τον συντροφο, απο τη φιλη, απο τον εργοδότη?
κατι καλυτερο παντως οχι.
'Μια από τις πιο σημαντικές φάσεις της ωρίμανσης είναι η ανάπτυξη από τον εγωκεντρισμό στην κατανόηση των σχέσεων με τους άλλους. Ένας άνθρωπος δεν είναι ώριμος,...
Τελευταία διόρθωση: 07 Οκτ 2011 08:39 από arktos.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Ακατάλληλοι όσοι πάσχουν από διπολική ή σχιζοφρένεια να κάνουν οικογένεια; 10 Οκτ 2011 05:49 #1620

  • ολυμπια
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της ολυμπια
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έμπειρος Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 138
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 35
  • Κάρμα: 12
H ωμή διατύπωση είναι ράπισμα για τον καθένα .Δεν θα ήθελα ποτέ ούτε να το σκεφτώ πως θα μπορούσε ποτέ κανείς να του πει κατάμουτρα κάτι τέτοιο.
να θυμάμαι : τίποτα δεν είναι τέλειο , ούτε μπορεί να μετρηθεί ακριβώς !
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Ακατάλληλοι όσοι πάσχουν από διπολική ή σχιζοφρένεια να κάνουν οικογένεια; 10 Οκτ 2011 08:01 #1621

  • Βασίλης
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πλατινένιος Boarder
  • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
  • Δημοσιεύσεις: 893
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
  • Κάρμα: 22
μα ποια ωμή διατύπωση; αυτό που λέει ο συγκεκριμένος ψυχολόγος δεν ισχύει! τόσο απλά!
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Ακατάλληλοι όσοι πάσχουν από διπολική ή σχιζοφρένεια να κάνουν οικογένεια; 02 Νοε 2011 03:36 #1819

  • Kitty
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Kitty
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Κατώτερος Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 32
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
  • Κάρμα: 3
Αυτό που είπε ο ψυχολόγος κι όπως το είπε, μου φαίνεται και μένα λάθος.

Απ'την άλλη, ως παιδί γυναίκας με δ/δ, μετα το δευτερο επεισόδιό της, υπάρχουν μέρες που σχεδόν "τα βάζω" με τον πατέρα μου που δεν έκανε κάτι για να με "προστατευσει". Δεν ξέρω τι ούτε με ποιόν τρόπο. Ξέρω απλά πως κάποια πράγματα με έχουν σημαδέψει και πιστευω πια πως μόνο με τη βοήθεια κάποιου ειδικού θα μπορέσω να τα αφήσω πίσω μου και να μη καταφέρνουν να με "ρίχνουν".

Σίγουρα, παντως, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
"Η θεραπεία απαιτεί ανάληψη δράσης. Δεν είναι ένα παθητικό γεγονός."

C.M.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Ακατάλληλοι όσοι πάσχουν από διπολική ή σχιζοφρένεια να κάνουν οικογένεια; 02 Νοε 2011 15:51 #1822

  • ολυμπια
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της ολυμπια
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Έμπειρος Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 138
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 35
  • Κάρμα: 12
Το ζητούμενο για μένα δεν είναι αν θα είναι σχέση ,συμβίωση ή γάμος .Το ζητούμενο είναι και με απασχολεί εξ ίσου ,όσο και η θεραπεία του παιδιού μου να βρεθεί μια κοπέλα η οποία θα αγαπήσει το παιδί μου ,θα δεχθεί το πρόβλημα του και θα αποφασίσει να δέσει την ζωή της μαζί του .Αν η κοπέλα αυτή είναι αρκετά συνειδητοποιημένη ,όχι μόνο δεν θα του δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα αλλά θα συμβάλλει και στη θετική έκβαση της ασθένειας.Θα ήθελα πολύ να τον δω να είναι ευτυχισμένος σε μια τέτοια σχέση και όταν θα φύγω από αυτή τη ζωή να ξέρω ότι δεν θα είναι μόνος .Μια σχέση όμως δεν είναι εύκολη υπόθεση για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους ,να υπάρξει , να αναπτυχθεί και για να έχει διάρκεια χρειάζεται αγώνας ,πόσο μάλλον όταν υπάρχουν διαταραχές διάθεσης .Γιαυτό εκείνος που θα επιλέξει να συνδεθεί με κάποιον που έχει δ/δ καταρχήν όταν αρχίζει να σοβαρεύει το πράγμα και πάει για συμβίωση ή γάμο ,πρέπει να ενημερωθεί για την ασθένεια ώστε να μη βρεθεί μπροστά σε εκπλήξεις .Ο ρόλος της οικογένειας δεν πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση αποτρεπτικός ,απλά χρειάζεται δουλειά εκ των προτέρων ώστε μέσα από την ψυχοπροφύλαξη και την εκπαίδευση να παίρνονται ώριμες αποφάσεις που με την σειρά τους οδηγούν σε μια σχετικά ευτυχισμένη ζωή και λιγότερα λάθη ,λάθη τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε υποτροπές.
να θυμάμαι : τίποτα δεν είναι τέλειο , ούτε μπορεί να μετρηθεί ακριβώς !
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.055 δευτερόλεπτα