Αρχική Forum ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΕΙΔΑ - ΑΚΟΥΣΑ Δυσκολότερη η διάγνωση στην παιδική ηλικία
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Δυσκολότερη η διάγνωση στην παιδική ηλικία

Δυσκολότερη η διάγνωση στην παιδική ηλικία 13 Ιαν 2011 06:57 #273

  • Βασίλης
  • ( Μέλος )
  • Το Άβαταρ του/της Βασίλης
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Πλατινένιος Boarder
  • ΜΑΖΙ στο στίγμα λέμε -όχι!
  • Δημοσιεύσεις: 893
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 92
  • Κάρμα: 22
Δυσκολότερη φαίνεται πως είναι η διάγνωση της διπολικής διαταραχής στην παιδική ηλικία, σύμφωνα με νέα έρευνα. Όταν εμφανίζεται σε παιδική ηλικία, είναι δυσκολότερη και η πορεία της στη συνέχεια.

Η διπολική διαταραχή εκδηλώνεται με συμπτώματα εναλλαγής της διάθεσης, από τη μανία έως την κατάθλιψη. Η κατάθλιψη μπορεί να εκδηλωθεί ως λύπη που διαρκεί, με προβλήματα στον ύπνο ή σκέψεις αυτοκτονίας, ενώ τα συμπτώματα μανίας περιλαμβάνουν ασυνήθιστα επίπεδα ενέργειας, ευφορία και αυξημένη αυτοπεποίθηση.

Τα παραπάνω συμπτώματα συχνά είναι διαφορετικά στα παιδιά και τους εφήβους.Οταν σε ένα παιδί εκδηλώνεται μανία, μπορεί να γίνει πολύ ευέξαπτο ή καταστροφικό,ενώ η κατάθλιψη συχνά εμφανίζεται σαν οργανικό σύμπτωμα, όπως προβλήματα στομάχου ή πονοκέφαλο.

Λόγω των διαφορών αυτών, η διπολική διαταραχή θεωρείται ότι διαγιγνώσκεται πιο δύσκολα στα παιδιά. Καμιά φορά μπορεί να διαγνωστεί λανθασμένα ως απλή κατάθλιψη ή Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας.

Στη νέα έρευνα φάνηκε ότι οι ενήλικες που εμφάνισαν στην παιδική ηλικία τα πρώτα συμπτώματα της διπολικής διαταραχής, περίμεναν αρκετά χρόνια μέχρι να τεθεί η διάγνωση και περισσότερο καιρό σε σχέση με αυτούς που εμφάνισαν συμπτώματα σε μεγαλύτερη ηλικία.

Επιπλέον, είχαν την τάση για ΄φτωχότερη' ψυχική υγεία ως ενήλικες, σύμφωνα με τους ερευνητές Gabriele Leverich και την ομάδα της,στο Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας των Η.Π.Α.

Τα ευρήματα βασίστηκαν στην παρακολούθηση για διάστημα ενός χρόνου, 480 ενηλίκων στην Ευρώπη και την Αμερική ,οι οποίοι ακολουθούσαν αγωγή για διπολική διαταραχή. Αρχικά, οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν σχετικά με το χρόνο έναρξης των συμπτωμάτων και στη συνέχεια παρκολουθήθηκαν για ένα χρόνο ως προς τη βαρύτητά τους.

Οι μισοί απάντησαν ότι τα συμπτώματά τους εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην παιδική ηλικία ή στην εφηβεία. Η κατηγορία αυτή άργησε να αρχίσει φαρμακευτική αγωγή. Όσοι εμφάνισαν συμπτώματα πριν την ηλικία των 12 ετών περίμεναν 17 χρόνια πριν αρχίσουν θεραπεία, ενώ 12 χρόνια περίμεναν όσοι εμφάνισαν συμπτώματα στην εφηβεία.

Αντίθετα, άντρες και γυναίκες που εμφάνισαν συμπτώματα μετά την ηλικία των 18 ετών περίμεναν 2 έως 4 χρόνια μέχρι την έναρξη της θεραπείας.

Επιπλέον, η καθυστέρηση στη διάγνωση φάνηκε να επιδρά στην περαιτέρω πορεία της διαταραχής.

Όσοι εμφάνισαν συμπτώματα πριν την ηλικία των 18 ετών συχνά υπέφεραν από εντονότερα συμπτώματα μανίας και κατάθλιψης και δήλωσαν λιγότερες ημέρες ελεύθερες συμπτωμάτων.

Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν τη σημασία της αναγνώρισης των συμπτωμάτων της διπολικής διαταραχής στην παιδική ηλικία. Η επαγρύπνηση ενδεχομένως θα συμβάλει στη μείωση του μακρού χρόνου-που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει τα 20 χρόνια-πριν αρχίσει η αντιμετώπιση.

Πηγές: 'Journal of Pediatrics'

www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=1858
"Οι φίλοι είναι η συγγνώμη του θεού για την οικογένεια..."
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.056 δευτερόλεπτα