Αρχική Forum ΜΑΖΙ ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ανοικτή συζήτηση με το κοινό της παράστασης “MARVIN'S” Rμε θέμα «Κατάθλιψη και ομάδες αυτοβοήθειας».
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Ανοικτή συζήτηση με το κοινό της παράστασης “MARVIN'S” Rμε θέμα «Κατάθλιψη και ομάδες αυτοβοήθειας».

Ανοικτή συζήτηση με το κοινό της παράστασης “MARVIN'S” Rμε θέμα «Κατάθλιψη και ομάδες αυτοβοήθειας». 08 Απρ 2016 21:52 #6158

  • menediatou
  • ( Διαχειριστής )
  • Το Άβαταρ του/της menediatou
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Διαχειριστής
  • Δημοσιεύσεις: 83
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 17
  • Κάρμα: 4
Η Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης “ΜΑΖΙ” με αφορμή την παράσταση “MARVIN'S” ROOM, θα βρίσκεται στον Πολυχώρο VAULT την Παρασκευή 22 Απριλίου για μία ανοικτή συζήτηση με το κοινό της παράστασης με θέμα «Κατάθλιψη και ομάδες αυτοβοήθειας».

Θα μιλήσουν οι κυρίες:
Αγγελική Μενεδιάτου, Κλ. Ψυχολόγος, Πρόεδρος και Επιστημονική Υπεύθυνη της Ελληνικής Εταιρείας Διαταραχών Διάθεσης – «ΜΑΖΙ» : «Η κατάθλιψη και οι ομάδες αυτοβοήθειας για τη ψυχική υγεία»
Γιώτα Ανδρώνη, Γραμματέας ΔΣ ΜΑΖΙ και Συντονίστρια ομάδας αυτοβοήθειας: «Ο θετικός ρόλος των ομάδων αυτοβοήθειας στη ζωή μου».

Η Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης “ΜΑΖΙ” είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, ένας σύλλογος εθελοντών που συγκροτείται κατά πλειονότητα από άτομα με προσωπική εμπειρία (ασθενείς και συγγενείς) με τις Διαταραχές Διάθεσης (κατάθλιψη και διπολική διαταραχή). Οργανώνει ομάδες αυτοβοήθειας για άτομα με κατάθλιψη και διπολική διαταραχή από το 2010 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τι είναι η ομάδα αυτοβοήθειας;
Είναι μια ομάδα που αποτελείται από άτομα που συναντιούνται σε συστηματική βάση για να αλληλοβοηθηθούν ώστε να διαχειριστούν ένα κοινό πρόβλημα της ζωής τους. Οι ομάδες αυτοβοήθειας του ΜΑΖΙ έχουν οργανωθεί στα πρότυπα της DBSA, με τις κατάλληλες στα δεδομένα της Ελλάδας προσαρμογές. Πρόσφατα η DBSA (Depression and Bipolar Support Alliance, ελεύθερη μετάφραση: Συμμαχία Υποστήριξης για την Κατάθλιψη και τη Διπολική Διαταραχή) αναγνώρισε το ΜΑΖΙ ως επίσημο "παράρτημα" της στην Ελλάδα.

Τι γίνεται σε μια ομάδα αυτοβοήθειας του ΜΑΖΙ;
Στις συναντήσεις των ομάδων αυτoβοήθειας, οι συμμετέχοντες μοιράζονται τις εμπειρίες τους, τα προσωπικά τους συναισθήματα, την ενημέρωση που έχει ο καθένας και τις στρατηγικές που έχουν αναπτύξει προκειμένου να αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη ή τη διπολική διαταραχή. Πρόκειται δηλαδή για αλληλο-υποστήριξη μέσω της ανταλλαγής προσωπικών εμπειριών, γνώσης, προβληματισμών, ανησυχιών, στρατηγικών.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “MARVIN'S ROOM”

Το πολυβραβευμένο οικογενειακό δράμα του Scott McPherson, MARVIN'S ROOM σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, παρουσιάζεται για 1η φορά στην Ελλάδα, ταυτόχρονα με το Globe Theatre στο Chicago (με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από το 1ο ανέβασμα του έργου) στον Πολυχώρο VAULT έως τις 22 Μαίου 2016, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00

Το Marvin's Room είναι ένα από τα πιο αστεία και συγκινητικά έργα για την αναζήτηση, την αξία και την ανάγκη του κάθε ανθρώπου να βρει, να αποκτήσει, να κρατήσει μια οικογένεια. Ένα κοινωνικό έργο, γεμάτο ανθρωπιά, χιούμορ και τρυφερότητα, που αποδομεί, καυτηριάζει αλλά ταυτόχρονα εξυψώνει το θεσμό της οικογένειας. Ο McPherson αντιμετωπίζει με έναν μοναδικό κωμικοτραγικό τρόπο την κάθε αρώστεια, την ιδέα του Θανάτου, την ελπίδα, την ανιδιοτελή αγάπη. Και περνάει ένα εκπληκτικό μήνυμα για την ουσία και το νόημα της ζωής. Ότι σε κάθε περίπτωση νικητής όλων είναι η αγάπη.

Το Marvin's Room παρουσιάστηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Jerry Zaks, με τους Meryl Streep, Diane Keaton (ερμηνεία για την οποία προτάθηκε για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου), Leonardo DiCaprio, Robert De Niro.

Βραβείο Ένωσης Δραματουργών Hull- Warner, Βραβείο John Gassner, Βραβείο Outer Critics Circle για καλύτερη Off-Broadway παράσταση, Βραβείο Drama Desk για καλύτερο έργο

Παίζουν: Αθηνά Τσιλύρα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Δημήτρης Καρατζιάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννα Σταυράκη, Στράτος Στρατηγαρέας

Trailer παράστασης:
Fb Page : www.facebook.com/Marvins-Room


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ «ΜΑΖΙ»
Τηλ. Επικ.: 801 1000 201
Site: www.mazi.org.gr
Facebook: www.facebook.com/mazieedd/
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ VAULT Theatre Plus
Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός τ.κ 10447
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213-0356472, 6949534889
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.facebook.com/VAULTTheatreGr1?ref=hl
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.052 δευτερόλεπτα