Αρχική Forum Κανόνες
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

Κανόνες

UPDATE ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017: Από τον Ιανουάριο του 2017 το φόρουμ του ΜΑΖΙ δεν δέχεται νέους χρήστες και νέες δημοσιεύσεις είτε από παλιούς είτε από νέους χρήστες.

Καλώς ήρθατε!

Καλώς ήρθατε στη διαδικτυακή κοινότητα του ΜΑΖΙ. Το συγκεκριμένο φόρουμ είναι τόπος επικοινωνίας για τα μέλη του ΜΑΖΙ καθώς και τους φίλους επισκέπτες του mazi.org.gr. Είμαστε ΜΑΖΙ για να μοιραστούμε τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας και να μάθουμε ο ένας από τον άλλον.

Το φόρουμ δεν παρέχει κλινικές υπηρεσίες (ψυχιατρικές, φαρμακευτικές, ψυχοθεραπευτικές) και δεν τις υποκαθιστά με οποιονδήποτε τρόπο. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντοτε τον ειδικό που σας παρακολουθεί πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε συμβουλή/οδηγία που ενδεχομένως δεχτείτε από άλλα μέλη του φόρουμ που θα συναντήσετε στη θεματολογία μας. Σας συνιστούμε να ζητάτε πάντοτε την συνδρομή ειδικού επαγγελματία ψυχικής υγείας πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση που αφορά είτε την δική σας θεραπεία είτε την θεραπεία άλλων.

Παρακαλούμε ζητήστε άμεσα κατάλληλη επαγγελματική βοήθεια:

• αν κάνετε σκέψεις θανάτου ή αυτοκτονίας ή σκέψεις που θα μπορούσαν να βλάψουν εσάς ή τους άλλους.

• αν αισθάνεστε ότι δεν είστε σε θέση να φροντίσετε τον εαυτό σας.

• αν βρίσκεστε σε οποιαδήποτε κατάσταση βίας ή κακοποίησης.

• αν πιστεύετε πως για οποιονδήποτε λόγο κινδυνεύει η ψυχική ή/και η σωματική σας υγεία.

Παρακαλούμε να διαβάσετε τους παρακάτω κανόνες και να βεβαιωθείτε πως συμφωνείτε με αυτούς πριν προχωρήσετε στην εγγραφή σας στο φόρουμ. Το παρόν λειτουργεί συνδυαστικά με τους γενικούς όρους χρήσης του mazi.org.gr.

1. Συμμετοχή στο φόρουμ

Η συμμετοχή στο φόρουμ του ΜΑΖΙ είναι ελεύθερη και προαιρετική για όλα τα μέλη του σωματείου ΜΑΖΙ και τους επισκέπτες του mazi.org.gr. Η συμμετοχή στο φόρουμ παρέχεται δωρεάν. Εξαίρεση αποτελεί η ενότητα "Ρωτάμε τους ειδικούς", η οποία απευθύνεται και παρέχεται μόνο στα ταμειακώς ενημερωμένα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Διαταραχών Διάθεσης (ΜΑΖΙ) και η οποία είναι προς το παρόν ανενεργή.

Για την καλύτερη διαχείριση και ενημέρωση του φόρουμ, οι συζητήσεις γίνονται μέσα σε διάφορες συγκεκριμένες θεματικές ενότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και έχουν ενδιαφέρον για ασθενείς, συγγενείς, φίλους και ειδικούς επαγγελματίες.

Υποχρεούστε να σέβεστε και να επιτρέπετε την συμμετοχή ανθρώπων που μπορεί να μην έχουν τις ίδιες εμπειρίες, απόψεις, πιστεύω, καταγωγή, φύλο κλπ με εσάς.

2. Ευθύνη λογαριασμού - προστασία κωδικού – προστασία προσωπικού απορρήτου

Κατά την διαδικασία εγγραφής και δημιουργίας του λογαριασμού σας, θα σας ζητηθεί να ορίσετε ένα όνομα χρήστη (username) και ένα προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password). Είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για όλες τις πράξεις που διενεργούνται μέσω του προσωπικού σας ονόματος χρήστη / κωδικού πρόσβασης και γενικότερα μέσω του λογαριασμού σας.

Η ευθύνη του προσωπικού σας λογαριασμού (account) αφορά αποκλειστικά και μόνο εσάς και οφείλετε να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί και να λαμβάνετε όλα εκείνα τα μέτρα που θα απέτρεπαν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον προσωπικό σας κωδικό (password) από τρίτους. Σας συνιστούμε να απομνημονεύετε τον κωδικό σας, να αποφεύγετε να τον αναγράφετε αφήνοντάς τον εκτεθειμένο έτσι σε τρίτους, όπως και να τον αλλάζετε από καιρό σε καιρό. Επί πλέον, σας συμβουλεύουμε να προβαίνετε πάντα σε "έξοδο" (logout) από τον λογαριασμό σας. Αν παρόλα αυτά, διαπιστωθεί μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, οφείλετε να αλλάξετε αμέσως τον κωδικό σας όπως και να μας ενημερώσετε. Έχετε το δικαίωμα να διατηρείτε μόνο έναν προσωπικό λογαριασμό.

Η προστασία του ιατρικού και προσωπικού απορρήτου των μελών του φόρουμ αποτελεί σημαντική μέριμνα του ΜΑΖΙ. Συνιστούμε την ανώνυμη εγγραφή σας, δηλαδή την χρήση ψευδωνύμου, καθώς όλες οι δημοσιεύσεις στο φόρουμ του ΜΑΖΙ είναι δημόσιες. Επίσης, υποχρεούστε να σέβεστε και να προστατεύετε το απόρρητο των άλλων χρηστών.

3. Διαγραφή λογαριασμού

Αφού δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας, δεν έχετε τη δυνατότητα να τον διαγράψετε ούτε και να αλλάξετε από μόνοι σας το ψευδώνυμο (nickname) σας. Από μόνοι σας έχετε τη δυνατότητα να τροποποιήσετε τα τα στοιχεία σας -πλην του ψευδωνύμου- κάνοντας κλικ στο προφίλ σας. Όμως, αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι που το επιβάλλουν (π.χ. άρση ανωνυμίας, κίνδυνος για την υγεία σας) μπορείτε να επικοινωνήσετε ΜΑΖΙ μας ώστε να προβούμε εμείς στις κατάλληλες ενέργειες (απενεργοποίηση λογαριασμού, αλλαγή ψευδωνύμου). Σε περίπτωση που καταλάβετε ότι η ψυχική σας κατάσταση είναι τέτοια που ενδεχομένως να προκαλούσε σημαντικά προβλήματα στην επικοινωνία σας με τα άλλα μέλη του φόρουμ, σας παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε ώστε να απενεργοποιήσουμε προσωρινά -μέχρι να νοιώσετε καλύτερα- τον λογαριασμό σας διαφυλάσσοντας πρωτίστως εσάς αλλά και το φόρουμ.

4. Τροποποίηση - διαγραφή μηνυμάτων

Έχετε τη δυνατότητα να τροποποιείτε ή να διαγράφετε εντελώς τα μηνύματά σας για 48 ώρες από τη δημοσίευσή τους. Έπειτα από την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος και μετά από μηνύματα άλλων χρηστών δεν είναι δυνατόν να διαγραφούν. Διορθώσεις δύναται να γίνονται μόνο σε ό,τι στοιχεία μπορεί να προδίδουν το απόρρητο των προσωπικών σας δεδομένων. Περαιτέρω επεξεργασία θα γίνεται μόνο κατ' εξαίρεση και κατόπιν συνεννόησης με τους συντονιστές, αφού αποστείλετε σχετικό αίτημα σε αυτούς αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους επιθυμείτε να γίνει η τροποποίηση ή η διαγραφή. Οι συντονιστές θα συνυπολογίζουν τη σπουδαιότητα των λόγων σας σε σχέση με την ενδεχόμενη ζημία για το φόρουμ και θα αποφασίζουν να αποδεχτούν ή όχι το αίτημά σας.

5. Απαγορεύσεις

Απαγορεύεται αυστηρά να κάνετε χρήση του φόρουμ για:

• να αναρτήσετε περιεχόμενο που είναι παράνομο, απειλητικό, υβριστικό, συκοφαντικό, πορνογραφικό, ρατσιστικό, χυδαίο κτλ.

• να παραβιάσετε τα προσωπικά δεδομένα άλλων (π.χ. δημοσίευση προσωπικής αλληλογραφίας κτλ.)

• να κάνετε on-line διαγνώσεις ή χαρακτηρισμούς που μοιάζουν με διαγνώσεις.

• να προκαλέσετε βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.

• να παραπλανήσετε όσον αφορά την πραγματική σας ταυτότητα ή να χρησιμοποιήσετε την ταυτότητα ενός άλλου χρήστη με σκοπό την παραπλάνηση.

• να αποθηκεύσετε προσωπικά δεδομένα σχετικά με άλλους χρήστες και να παρενοχλήσετε την ιδιωτική τους ζωή.

• να μεταδώσετε ιούς ή άλλον ανεπιθύμητο κώδικα ή πρόγραμμα.

• να δημοσιεύσετε πολλαπλά, άσκοπα και εκτός θέματος μηνυμάτων (off-topic).

6. Ρόλος συντονιστών - παράπονα

Η ομάδα συντονιστών αποτελείται από μέλη-εθελοντές. Ο ρόλος τους είναι να διατηρούν την ηρεμία και την εύρυθμη λειτουργία προσέχοντας να τηρούνται οι κανόνες του παρόντος. Παρακαλούμε να τους διευκολύνετε στο έργο τους και να τους ειδοποιείτε όταν διαπιστώνετε πως παραβιάζονται οι κανόνες ή για οποιοδήποτε πρόβλημα εντοπίζετε στο φόρουμ. Το ΜΑΖΙ δεν κάνει προκαταρκτικό έλεγχο του περιεχομένου των δημοσιεύσεών σας. Σε περίπτωση που κάποιος συντονιστής λάβει ειδοποίηση ή υποπέσει στην αντίληψή του πως κάποιο μήνυμα ή θέμα παραβιάζει τους κανόνες διατηρεί το δικαίωμα να το διαγράψει. Έχετε το δικαίωμα να διαμαρτύρεστε όταν νιώθετε πως θίγεστε με οποιονδήποτε τρόπο και να εκφράζετε σε αυτούς τα παράπονά σας για τα κακώς κείμενα του φόρουμ. Υβριστικά ή απειλητικά μηνύματα κατά των συντονιστών θα οδηγούν σε προσωρινή ή μόνιμη παύση του λογαριασμού σας.

7. Διαφήμιση

Δεν επιτρέπεται η δημόσια αναφορά σε επώνυμους επαγγελματίες της ψυχικής και μη υγείας, σε ή ιδιωτικά κέντρα και κλινικές ή οπουδήποτε αλλού υπάρχει εμπορικό συμφέρον αν δεν έχουν άμεση σχέση και δεν στηρίζουν οικονομικά το ΜΑΖΙ (στην αντίθετη περίπτωση, πρόκειται για δαφήμιση). Το ΜΑΖΙ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο και ως τέτοιο στηρίζει τα έσοδά του στις εισφορές των μελών του και στις χορηγίες. Σας υπενθυμίζουμε τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα του ΜΑΖΙ και πως βάσει του καταστατικού μας και της ελληνικής νομοθεσίας, κανένα μέλος δεν μπορεί να κερδοσκοπήσει: όλα τα έσοδα χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών των προγραμμάτων και των υπηρεσιών του σωματείου.Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε μέσω του ΜΑΖΙ, μπορείτε να αγοράσετε διαφημιστικό χώρο στον ιστοχώρο μας ή σε κάποια από τις εκδηλώσεις μας, να επιχορηγήσετε κάποιο από τα προγράμματά μας ή να μας κάνετε μια οποιαδήποτε δωρεά όσον αφορά τον οικοτεχνολογικό εξοπλισμό μας.

8. Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Διατηρείτε τα πνευματικά δικαιώματα των προσωπικών σας δημοσιεύσεων. Το σύνολο των μηνυμάτων και η βάση δεδομένων είναι ιδιοκτησία του ΜΑΖΙ. Δεν έχετε το δικαίωμα να αντιγράψετε, να αναπαράγετε ή να εκμεταλλευτείτε εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου χωρίς τη συγκατάθεση των συντακτών του. Όταν δημοσιεύετε προστατευμένο (copyrighted) υλικό, υποχρεούστε να αναφέρετε πάντοτε και την πηγή σας. Δημοσιεύσεις τέτοιου τύπου χωρίς παραπομπή στην πηγή θα διαγράφονται από τους συντονιστές του φόρουμ.

9. Θεματολογία

Πριν ανοίξετε ένα θέμα βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει ήδη και πως είναι σχετικό με την ενότητα που επιλέξατε. Σε αυτό θα σας βοηθήσει και η λειτουργία της "αναζήτησης".

10. Υπογραφή

Η υπογραφή σας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις πέντε (5) γραμμές. Μπορεί να περιέχει συνδέσμους (links) προς την προσωπική σας ιστοσελίδα αλλά όχι προς εμπορικές ιστοσελίδες εκτός κι αν πρόκειται για χορηγούς μας.

11. Χρήση ελληνικών

Παρακαλούμε να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες. Τα greeklish επιτρέπονται μόνο σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Πέραν του ότι δυσχεραίνουν την ανάγνωση, καθιστούν σχεδόν αδύνατη -και άρα άχρηστη- τη λειτουργία της "αναζήτησης".

12. Περιεχόμενο αναρτήσεων

Το mazi.org.gr σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται καθ' οιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες στo φόρουμ προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις των χρηστών. Το mazi.org.gr δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την ορθότητα των πληροφοριών που δημοσιεύουν οι χρήστες και δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τυχόν λάθη ή/και παραπλανητικές δηλώσεις των χρηστών.

Σε περίπτωση, που διατυπωθεί επώνυμη και βάσιμη καταγγελία/ειδοποίηση, ότι υπάρχει περιεχόμενο στις σελίδες του που είναι παράνομο, παραβιάζει δικαιώματα τρίτων και γενικά αντιβαίνει τους όρους του παρόντος, το mazi.org.gr έχει το δικαίωμα να το αφαιρέσει άμεσα και χωρίς προειδοποίηση του χρήστη που το δημιούργησε ακόμα και να προβεί στον προσωρινό ή/και μόνιμο αποκλεισμό του χρήστη αυτού από το φόρουμ.

13. Ευθύνη χρήστη - Αποζημίωση

Είστε υπεύθυνοι και συμφωνείτε να αποζημιώσετε το ΜΑΖΙ και τους συνεργάτες του για κάθε ζημία που προκύψει από τη μη συμμόρφωση στους παραπάνω κανόνες εφ' όσον προχωρήσετε στην εγγραφή σας στο φόρουμ. Ο χρήστης του φόρουμ είναι μόνος και αποκλειστικά υπεύθυνος να αποκαταστήσει πλήρως κάθε ζημία που θα υποστεί το mazi.org.gr, οι συνεργάτες του ή/και οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο εξαιτίας οποιασδήποτε αμφισβήτησης / διαφοράς / διαμάχης που τυχόν προκύψει και θα οφείλεται στη μη συμμόρφωση του χρήστη με τους όρους του παρόντος. Σε περίπτωση χρήσης του φόρουμ, με τρόπο που αντιβαίνει τους παρόντες όρους του, το mazi.org.gr διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού χωρίς προειδοποίηση του χρήστη από το φόρουμ.

Διαβάστε περισσότερα...
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.027 δευτερόλεπτα